Waar rook is, is vuur? Producenten reageren op afschaffing rookaroma's
De Europese Commissie verbiedt het gebruik van bepaalde rookaroma's in voedingsmiddelen. Waar fabrikanten twee tot vijf jaar de tijd krijgen om...
De Europese Commissie verbiedt het gebruik van bepaalde rookaroma's in voedingsmiddelen. Waar fabrikanten twee tot vijf jaar de tijd krijgen om...
De Europese Unie verbiedt een aantal rookaroma's die producten als rookworst en barbecuesaus een rooksmaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond,...
IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...
De vraag naar Clean Label-producten groeit. Consumenten willen steeds vaker een verantwoord product waarin geen additieven verwerkt zijn die wellicht...
Natuurlijke conserveringsmiddelen zijn aan een opmars bezig. Logisch, gezien het feit dat de consument minder kunstmatige ingrediënten in zijn eten...
Van kaas tot koffieboon, een groot deel van ons voedsel wordt gefermenteerd, vaak al millennia lang. Fermentatie staat al een aantal jaar weer volop...
De corona- en klimaatcrisis resulteert tot drie hoofdtrends duurzaamheid, gezondheid en smaak. Snick EuroIngredients schotelt de vijf belangrijkste...
Uit de resultaten van een onderzoek van Sciensano blijkt dat ultrabewerkte voedingsmiddelen, die minder gezond zijn, de meeste aandacht krijgen in...
Barry Callebaut en de startup Bloom Bionarewables onderzoeken of hazelnootdoppen als grondstof voor de productie van vanille kunnen dienen.
Toevoeging van het E-nummer 621, ofwel mononatriumglutamaat (MSG) zou de eetlust van ouderen en zorgbehoevenden kunnen verbeteren. Er bestaat bij...