Food Safety Event 16 november: van PFAS tot beheersing...
Welke beheersmaatregelen kun je nemen tegen milieucontaminanten, zoals BBP en PFAS in voeding? Welke nieuwe voedselveiligheidsrisico's brengt de...
Welke beheersmaatregelen kun je nemen tegen milieucontaminanten, zoals BBP en PFAS in voeding? Welke nieuwe voedselveiligheidsrisico's brengt de...
Vaak zijn de huidige reinigings- en ontsmettingsprocedures in levensmiddelenbedrijven onvoldoende om ongewenste bacteriën die hardnekkig vastgehecht...
Na het reinigen en ontsmetten van een productieomgeving is het belangrijk om te evalueren of dit goed gebeurd is. Er zijn verschillende manieren om...
Bij het meten van aanwezigheid van pathogenen in de productieomgeving, schort het dikwijls aan de kwaliteit van omgevingsmonsterafnames. Hierbij een...
Vooraanstaande Vlaamse partners slaan de handen in mekaar in hun strijd tegen voedselverlies onder de nieuwe naam: De Kostwinners. Dit is een...
Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende...
Een doctoraatsstudie van ILVO en UGent rond soja heeft geleid tot twee reeksen van genen die droogteresistentie kunnen verbeteren. Sommige van de...
De zestig koeien van het melkveebedrijf De Biezenhoeve in Watou, Vlaanderen, stoten al acht maanden methaan uit. En dat is allemaal het gevolg van...
Om ook met kleine hoeveelheden (eiwitrijke) grondstoffen innovatief te experimenteren krijgt de Food Pilot in Melle een unieke extra ruimte met...
Een door een ILVO-VUB onderzoekster ontwikkelde nieuwe DNA-gebaseerde analysetechniek die bederforganismen in voeding detecteert die met klassieke...