Food Technology online helpt technologen bij te scholen

Food Technology online helpt technologen bij te scholen

ADVERTORIAL - Steeds meer professionals in de foodsector ontdekken het online leren. Jan-Willem Heesakkers, project manager processing van NIZO, wilde zijn kennis van Microbiologie bijspijkeren, om proefopstellingen van productieprocessen beter te kunnen inschatten op microbiële risico's binnen Safety Management.

“Ik was online op zoek naar opleidingen en kwam bij toeval uit op de website van Wageningen University & Research (WUR). Omdat ik zelf aan de WUR gestudeerd heb, voelde het meteen vertrouwd en sloot de module Advanced Food Microbiology goed aan bij wat ik zocht. Deze module maakt onderdeel uit van de Masteropleiding Food Technology online. Ook de prijs-kwaliteitverhouding sprak mij aan. Ik hoef geen expert te zijn in dit vakgebied, maar voelde wel de behoefte om mijn kennis te vergroten om mijn werk beter te kunnen uitvoeren. Gelukkig wilde mijn werkgever NIZO ook investeren in het bijspijkeren van mijn kennis.”

“Vier weken lang heb ik 1 werkdag en 1 dag vrije tijd besteed aan het volgen van de module. Je moet het wel inplannen, maar daardoor doe je in korte tijd veel kennis op. De module heeft veel diepgang en omvat veel leerstof, ongeveer goed voor 75 studie-uren. Best pittig naast het werken, maar ook wel afwisselend, zinvol en boeiend.”

Achteraf kan ik zeggen dat het me goed is bevallen. De module is een mix van kennisclips, opgenomen colleges en slides met informatieblokken. Door de tussentoetsen en het oefenexamen beheerste ik de leerstof om het eindexamen goed af te kunnen sluiten. Het tussentijdse contact met docenten verliep ook digitaal en ging naar wens. Toch is soms een persoonlijk contact of een belletje ook wel prettig, daar moeten waarschijnlijk wel meer mensen even aan wennen. Ik kan anderen, bijvoorbeeld procestechnologen en productontwikkelaars in de voedingsindustrie, zeker deze module aanraden. Het is wel verstandig om te checken of je basiskennis voldoende is om deze module te volgen, of eerst nog te kiezen voor de aangeboden basiscursus op dit gebied, aldus Jan-Willem Heesakkers van NIZO.”

Meer informatie is te vinden op de website van Wageningen University & Research.

Bron: Wageningen University & Research

Een seminar over robotica bij WUR.

Robotica seminar WUR: data slim en respectvol delen, anders wordt...

Data wordt gezien als het nieuwe goud. Bedrijven zijn nog huiverig om dit te delen. Toch zullen we volgens Marcel van Haren van FME over deze drempel heen moeten stappen. "Anders wordt het in gang zetten van robotisering, maar ook verduurzaming, in de agrifood heel erg lastig", aldus Van Haren tijdens een robotica seminar op de WUR.

'100% voedselveiligheid bestaat niet'

'100% voedselveiligheid bestaat niet'

Voedingsmiddelenbedrijven zoeken vaak naarstig naar werknemers die een brede kennis hebben over levensmiddelenwetgeving. Lastig, want deze wetgeving is zeer uitgebreid en alomvattend. Daarom organiseert de Wageningen Academie de Cursus Voedselwetgeving. Daarin komt 'het fundament', ofwel de 'basiswetgeving' uitgebreid aan bod, vertelt cursusleider professor mr. dr. Bernd van der Meulen.

Marjolein Brasz nieuwe directeur Foodvalley NL

Marjolein Brasz nieuwe directeur Foodvalley NL

Marjolein Brasz treedt per 1 augustus aan als nieuwe directeur van Foodvalley NL. "De organisatie die ik aantref, is kundig, energiek en zeer gedreven. Ik ben echt enorm trots en blij dat ik met deze organisatie, in dit ecosysteem aan de slag kan."

'Het Nederlandse voedselsysteem in 2050: gezond en circulair'

'Het Nederlandse voedselsysteem in 2050: gezond en circulair'

Hoe komen we tot een voedselsysteem, waarin gezond voedsel voor iedereen wordt geproduceerd met respect voor onze planeet en alle mensen en dieren die er leven?

Nieuwe methoden voor vaststellen fraude extra vierge olijfolie

Nieuwe methoden voor vaststellen fraude extra vierge olijfolie

In de productieketen van extra vierge olijfolie komt veel fraude voor. Bovendien is de echtheid van de olijfolie moeilijk te controleren. Toch zijn er methodes om fraude op te sporen en oneerlijke concurrentie te voorkomen.

Oud-minister Edith Schippers wordt voorzitter nieuw bestuur Foodvalley

Oud-minister Edith Schippers wordt voorzitter nieuw bestuur Foodvalley

Foodvalley NL heeft een nieuw bestuur. Voorzitter is Edith Schippers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie?

Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie?

Informatietechnologie en robotica spelen een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse Food & Agri sector. De toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de vergrijzing, maar ook onze internationale concurrentiepositie, versnellen de noodzaak om robotica slim in te zetten.

Prima Food verder als 'The Spreadmaker'

Prima Food verder als 'The Spreadmaker'

Producent van smeerbaar en hartig broodbeleg, Prima Food, opereert sinds 17 oktober onder de naam 'The Spreadmaker'. Naast de naamswijziging opende het bedrijf ook een nieuwe productielocatie in Hulshout.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.