Nieuwe methoden voor vaststellen fraude extra vierge olijfolie

Nieuwe methoden voor vaststellen fraude extra vierge olijfolie

In de productieketen van extra vierge olijfolie komt veel fraude voor. Bovendien is de echtheid van de olijfolie moeilijk te controleren. Toch zijn er methodes om fraude op te sporen en oneerlijke concurrentie te voorkomen.

Oud-minister Edith Schippers wordt voorzitter nieuw bestuur Foodvalley

Oud-minister Edith Schippers wordt voorzitter nieuw bestuur Foodvalley

Foodvalley NL heeft een nieuw bestuur. Voorzitter is Edith Schippers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie?

Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie?

Informatietechnologie en robotica spelen een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse Food & Agri sector. De toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de vergrijzing, maar ook onze internationale concurrentiepositie, versnellen de noodzaak om robotica slim in te zetten.

10e editie cursus Voedselwetgeving Wageningen Academy (WUR)

10e editie cursus Voedselwetgeving Wageningen Academy (WUR)

Dit jaar vindt de 10e editie van de cursus Voedselwetgeving plaats. Het hooggewaardeerde programma is ook dit jaar weer geactualiseerd.

Food Technology online helpt technologen bij te scholen

Food Technology online helpt technologen bij te scholen

ADVERTORIAL - Steeds meer professionals in de foodsector ontdekken het online leren. Jan-Willem Heesakkers, project manager processing van NIZO, wilde zijn kennis van Microbiologie bijspijkeren, om proefopstellingen van productieprocessen beter te kunnen inschatten op microbiële risico's binnen Safety Management.

Leer online over duurzame food- en bioprocessing

Leer online over duurzame food- en bioprocessing

ADVERTORIAL - Bij de productie van voedingsmiddelen (en vergelijkbare productieprocessen) worden veelal thermische processen (als verhitten/koelen/verdampen/drogen) toegepast om de gewenste productstructuur, -kwaliteit en -veiligheid te creëren. Een grondige analyse van de massa en energiestromen vormen de basis voor een optimalisatie met behulp van pinch- en exergy analyse.