Creëer de juiste bereidingswijze op het etiketGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Creëer de juiste bereidingswijze op het etiket

Je kent het wellicht wel. je volgt keurig de bereidingswijze op de verpakking van een product, maar toch is het na bereiding nog half koud, niet gaar of juist verbrand. Als retailer wil je een product met de juiste informatie aan de man brengen. Bij Eurofins voeren ze er sinds korte tijd verschillende testen mee uit zodat retailers zeker weten dat hun producten na bereiding smaakvol en veilig zijn.

Beeld: Luiten vleeswaren

R&D'er over ervaringen wetgeving: 'Ga niet over-reguleren waardoor...

VISIE OP WETGEVING - Wetgeving verschilt hier en daar voor grote voedselproducenten en kleine ambachtelijke bedrijven als bakkers en slagers. Wel wordt wetgeving voor die laatste groep ook steeds strenger, wat volgens Ruud Luiten, manager productontwikkeling bij Luiten Vleeswaren, een zorg is. VMT sprak met hem over de bottlenecks die hij ziet op gebied van wetgeving en zijn tips voor andere R&D'ers. Dit is het vierde artikel in een serie.

Toename van campylobactergevallen leidt tot waarschuwing in ZwedenVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Toename van campylobactergevallen leidt tot waarschuwing in Zweden

Zweedse gezondheidsfunctionarissen gaven een waarschuwing af na een toename van het aantal mensen dat in juli besmet raakte met campylobacter.

Vierde persoon in Verenigde Staten die dit jaar vogelgriep oplooptVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Vierde persoon in Verenigde Staten die dit jaar vogelgriep oploopt

Een man die op een melkveebedrijf in het noordoosten van Colorado werkt, is de vierde mens in de Verenigde Staten die dit jaar positief test op vogelgriep. Hij had direct contact met besmet vee en zijn symptomen waren onder meer ontstoken ogen.

Foto: Shutterstock

Trends in BBQ: van crispy burger tot slow cooking

Barbecue-omzetten blijven stijgen. In de eerste zomer tijdens de coronacrisis (2020) werd barbecueën nog populairder dan dat het al was. Na een terugloop van de vleesomzet in de zomer van 2021 zijn burgers, spiesjes en worsten weer meer in trek. Steeds vaker liggen er plantaardige producten op de barbecue.

Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Onvoldoende verhitte varkenslever gerelateerd aan hepatitis...

Volgens een recent rapport was slecht gegaarde varkenslever de vermoedelijke bron van een hepatitis E-uitbraak in China in 2022.

Doorstart Ladessa onder Belgische vleugels van The Spreadmaker

Doorstart Ladessa onder Belgische vleugels van The Spreadmaker

Ladessa, Nederlands producent van filet américain en diverse spreads, gaat na een faillissement een doorstart maken. Deze nieuwe kans komt er dankzij The Spreadmaker, een Belgische producent van vergelijkbare producten. De activiteiten van Ladessa zijn overgenomen vanaf 15 april.

Ervaring van R&D'er: 'Het is topsport om producten te ontwikkelen die aan alle wetten en eisen voldoen' Voor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Ervaring van R&D'er: 'Het is topsport om producten te ontwikkelen die...

VISIE OP WETGEVING - Zowel productontwikkelaars als kwaliteitsmanagers hebben dagelijks te maken met wetgeving. Een voedingsmiddel moet aan alle wetten voldoen voor het de markt op gaat. Voor productontwikkelaars is dit vaak zelfs 'topsport', stelt Thea Smit, director new product development bij Vion Food Group. VMT sprak met haar over bottlenecks op het gebied van wetgeving. Dit is het tweede artikel in een serie.

Klassieke uitbraak door hamburgers met minstens 24 zieken

Klassieke uitbraak door hamburgers met minstens 24 zieken

In november 2023 waarschuwde het Noorse Departement van Volksgezondheid, het Folkehelseinstituttet, dat een uitbraak van een infectie met E. coli O157:H7 met 24 zieken nog niet voorbij was.

Goed en veilig vlees ontdooien is behoorlijk lastig

Goed en veilig vlees ontdooien is behoorlijk lastig

Vlees bewaren kan volgens een artikel in het tijdschrift Daily Meal van augustus 2023 behoorlijk lastig zijn. Sommige soorten, zoals stukjes kip of rundergehakt, kunnen volgens dit artikel slechts een dag of twee in de koelkast bewaard worden voordat ze beginnen te bederven.