1. Voor abonneesOnderzoek: PFAS komen opvallend veel voor in vis en zeevruchten
  2. Voor abonneesOverzicht: acrylamide in deze producten beperken door bereidingswijze
  3. Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2 strategieën de meeste potentie
  4. 'Mindful eating' veelbesproken onder consumenten: zo speel je er als R&D-er op in
  5. Voor abonneesMycotoxinen in voedsel: antwoorden op meestgestelde vragen
  6. Voor abonneesPersoneel van hoofdkantoor TikTok getroffen door massale voedselvergiftiging
  7. Voor abonneesVeiliger voedsel dankzij innovatieve detectiechip
  8. Voor abonneesMayonaise is de bron van een botulisme-uitbraak
  9. Voor abonneesHoge niveaus mycotoxinen in meel en rijst gevonden
  10. Voor abonneesMicrobiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU: bevindingen, risico's en hygiënische maatregelen
  11. Voor abonneesOnderzoek Hepatitis A in diepvriesaardbeien Verenigde Staten afgerond: dezelfde stam als uitbraak door verse aardbeien
  12. Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek ProVeg
  13. Wakker Dier vraagt merken om vegarecepten op verpakkingen te plaatsen
  14. NVWA: mogelijk libidoverhogende stoffen in honingproducten
  15. Wetenschappers willen meer erkenning voor ziekte van Chagas door voedselinfectie
  1. Listeria-uitbraak in kaas uit 2014 resulteert nog steeds in nieuwe patiënten
  2. Lekker smakende vleesvervangers ontwikkelen? Consortium zoekt uit hoe fermentatie en AI dit proces kunnen versnellen
  3. NBC onderzoekt volkorenbrood: 'Niet alleen gezond, maar ook lekker'
  4. Hoe denken consumenten over biodiversiteit bij het boodschappen doen? Wageningse wetenschappers deden onderzoek
  5. Onderzoek legt de gevolgen van de COVID-19-maatregelen op voedselveiligheid bloot
  6. Onderzoek naar vleesverspilling: 'Jaarlijks sterven 18 miljard dieren die ons bord niet halen'
  7. World Meat Congress: 'Vleessector is cruciale strijd aan het verliezen'
  8. GesponsordRapport presenteert trends voor de voedings- en drankensector in 2024
  9. 'Duurdere A-merk kipvervangers smaken slechter dan huismerken'
  10. Drankensector behaalt doel Nationaal Preventieakkoord: 'Er zit 34% minder suiker in frisdranken'
  11. Voor abonneesWat is gezonder: vleesvervanger of de vleesvariant? Dit zijn 7 conclusies uit het onderzoek van ProVeg
  12. Truffeldieet zorgt voor radioactieve zwijnen in Beieren
  13. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  14. Goed nieuws voor peutertjes met pinda-allergie
  15. NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food