Technologie & Techniek

Hoe kun je zo snel en goed mogelijk een productielocatie uitbreiden?

KENNISPARTNER - In de voedingsmiddelenindustrie draait het steeds vaker om flexibiliteit en efficiency. Hoe laat je het proces zo optimaal doordraaien wanneer een pomp vervangen moet worden? Maar ook: hoe kun je zo snel en goed mogelijk een productielocatie uitbreiden, waarbij voldaan wordt aan alle wetgeving?

Technologie & Techniek

Trends in Technologie: 'De mens bepaalt waar de technologie heen...

Technologische ontwikkelingen in de foodindustrie ontvouwen zich in razend tempo. Marcel van Haren en Maureen de Haan van FME/GMV vertellen over de toekomstige wereld van robotics, onderhoud, data en duurzaamheid. Wat staat de foodindustrie te wachten als het gaat om machinebouw?

Technologie & Techniek

Analyse van bestaande data biedt waardevolle inzichten en...

KENNISPARTNER - Met verschillende historische data uit een bestaand opslagsysteem zijn vaak goede procesvoorspellingen doen, waardoor op tijd actie ondernomen kan worden. Het gaat bijvoorbeeld om afwijkingen van het proces te signaleren, voordat ze gaan plaatsvinden.

Technologie & Techniek

Voorspellend model voor inspecties brengt onderhoudskosten en...

Voedingsmiddelenproducenten laten hun tanks en sproeidrogers steeds vaker met regelmaat inspecteren op defecten. Defecten kunnen namelijk micro-organismen huisvesten die producten contamineren. Maar wanneer en hoe vaak moet een tank geïnspecteerd worden? Een voorspellend model helpt bij de juiste planning.

Technologie & Techniek

Optimalisatie van procesinstellingen en onderhoud leidt tot...

KENNISPARTNER - In het overheidsakkoord is een nationale CO2-reductie van 50% in 2030 afgesproken. Ook de levensmiddelenindustrie zal moeten bijdragen aan het verkleinen van de CO2-footprint. Verandering naar een duurzamere energiesoort brengt onlosmakelijk infrastructurele problemen en kosten met zich mee. CO2-afvang en opslag levert nog onbekende risico's op en langdurige aansprakelijkheid voor de industrie. Kortom, de gedachte dat energie die je niet nodig hebt ook niet opgewekt hoeft te worden is nog altijd van toepassing.

Voor abonnees
Voor abonnees
Technologie & Techniek

Voor abonnees Coronacrisis op de werkvloer: van smart glasses tot uitgesteld...

De coronacrisis had en heeft een flinke impact op de werkvloer van bedrijven in food en farma. Mars, Peijnenburg, FrieslandCampina Beilen en MSD Health vertellen hoe zij het hebben aangepakt.