Hoe managen we de maintenance-afdeling als budgetten worden gekort?

Hoe managen we de maintenance-afdeling als budgetten worden gekort?

Volumes, en daarmee conversiekosten, staan onder druk. Maintenance OPEX- en CAPEX-budgetten worden gereduceerd. Hoe gaan bedrijven hier mee om en hoe maak je verantwoorde keuzes? Peijnenburg, Solvay Chemie en FrieslandCampina vertellen hoe zij dit aanpakken.

Volumes, en daarmee conversiekosten, staan onder druk. Maintenance OPEX- en CAPEX-budgetten worden gereduceerd. Hoe gaan bedrijven hier mee om en hoe maak je verantwoorde keuzes?

De Sectie Food, Farma & Beverage van de branchevereniging NVDO organiseert een virtuele ronde tafel over hoe je als bedrijf op een verantwoorde manier operationeel blijft.

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Volumes die onder druk staan en daarmee financiële presentaties
  • Maintenance budgetten onder druk, hoe kunnen we hier mee omgaan?
  • Innovatieve maintenance oplossingen

Foodbedrijven

Panelleden van onderstaande bedrijven vertellen hoe zij hiermee omgaan:

– Paul Woldhek, Hoofd TD Koninklijke Peijnenburg

– Thijs van Lier, Maintenance Manager, Solvay Chemie B.V.

– Frank Ploem, Business Group Maintenance Manager FrieslandCampina

De warmtepomp die bij FrieslandCampina is geïnstalleerd.

Eerste stoomproducerende warmtepomp van Nederland bij...

FrieslandCampina heeft een primeur in Nederland: in de zuivelfabriek in Maasdam draait sinds oktober 2024 een stoomproducerende warmtepomp, waarmee CO2-uitstoot met 30% wordt teruggedrongen en het energieverbruik met ongeveer 10%. Een interview met Gerrit Westhoff, Global SHE & Sustainability Director en Nienke van Driel, Procestechnoloog bij de technologie-afdeling van de Global Supply Chain-organisatie van FrieslandCampina.

FrieslandCampina concentreert productie en sluit kaasfabriek, totaal 186 banen verloren

FrieslandCampina concentreert productie en sluit kaasfabriek, totaal...

FrieslandCampina heeft vandaag plannen aangekondigd zijn productie in Nederland te optimaliseren. Zo wil het bedrijf activiteiten in Leeuwarden meer concentreren en de productie van natuurkaas in het Limburgse Born verplaatsen naar het Friese Workum. Door deze plannen komen volgens FrieslandCampina 186 banen te vervallen.

Duurzame zuivel in Twix? Zo werken FrieslandCampina en Mars samen om dit te bereiken

Duurzame zuivel in Twix? Zo werken FrieslandCampina en Mars samen om...

Mars en FrieslandCampina meldden onlangs dat ze samenwerken om voor Mars belangrijke ingrediënten zoals melkvet duurzamer te produceren. Wat houdt deze samenwerking in en wat levert het beide partijen op? VMT sprak met Barbara van Hoorn, accountmanager, en Peter Boterman, director duurzaamheidsstrategie bij FrieslandCampina.

Quality Time met IJsbrand: Is Chocomel de 'enige echte' of toch niet? (video)

Quality Time met IJsbrand: Is Chocomel de 'enige echte' of toch niet?...

VIDEOCOLUMN - IJsbrand Velzeboer, voedingstechnoloog, duikt in de wereld van een oer-Hollands icoon: Chocomel. In deze videorubriek Quality Time bespreekt hij de verrassende verschillen tussen de diverse versies van dit chocoladedrankje.

Foto: FrieslandCampina

Mars en FrieslandCampina willen samen broeikasgassen verminderen

Mars en FrieslandCampina gaan samenwerken om de uitstoot van broeikasgas te reduceren. Het gaat daarbij om de uitstoot die vrijkomt bij de zuivelproductie voor Mars. De voedingsmiddelenbedrijven willen een reductie van 33 procent in 2025 en tot 50 procent in 2030 ten opzichte van 2015.

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt: slechts 1 tot 5%. Data-analyse door AI kan de productie veel sneller naar een hoger niveau tillen, stelt Intelecy. "Procesoperators, QA-ers en R&D-specialisten kunnen dit zelf doen"

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging buiten Europa. VMT sprak met CEO Patricia Surendonk en duurzaamheidsspecialist Andrea Bolhuis over deze nieuwe stap.

Beeld: Tony's Chocolonely

Kleur paars zorgt voor juridische stappen tegen Tony's Chocolonely

Mondelez International heeft juridische stappen tegen een nieuwe campagne van Tony's chocoloney ondernomen. De chocoladeproducent moet de reeks chocoladerepen voorlopig van de Duitse markt halen. De paarse kleur van de verpakking schoot de multinational in het verkeerde keelgat.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.