Beeld: ©NVWA

NVWA: mogelijk libidoverhogende stoffen in honingproducten

De NVWA heeft aanwijzingen over de aanwezigheid van libidoverhogende stoffen in honing. De producten worden online verkocht als middel voor een beter seksleven. Volgens de NVWA geven indicatieve test aan dat sommige honingproducten zeer waarschijnlijk de stoffen tadalafil, flibanserin en sildenafil bevatten.

Beeld: Shutterstock

Europa wil eisen etikettering en samenstelling honing, fruitsap, jam...

De Europese Commissie accepteert een aanpassing in de zogenoemde ontbijtrichtlijnen (Breakfast Directives). Het gaat hierbij om aanpassingen in de herkomstetikettering voor honing, nieuwe categorieën voor fruitsappen, hogere fruitgehaltes in jam en een versimpelde etikettering van melk.

Geïmporteerde honing zuiver? Met bijna de helft is geknoeid

Geïmporteerde honing zuiver? Met bijna de helft is geknoeid

Met bijna de helft van de honing dit in de EU is geïmporteerd, is waarschijnlijk geknoeid of gefraudeerd. Dat heeft een speciaal onderzoeksteam onder leiding van het Directoraat-generaal Gezondheid en Voedselveiligheid (DG SANTE) van de Europese Commissie vastgesteld. Aan veel geïmporteerde honing worden water of goedkope suikersiropen toegevoegd om het volume te vergroten.

Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in pistachenoten en schimmelvorming in bagels

Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van februari. De laatste wapenfeiten: ochratoxine in pistachenoten en schimmelvorming in bagels.

Handig overzicht: Deze artikelen helpen je bij suikerreductie

Handig overzicht: Deze artikelen helpen je bij suikerreductie

Suikerreductie blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Dit overzichtsartikel bevat praktijkcases en de aanpak van experts. Hiermee heb je een overzicht van wat bedrijven doen op het gebied van suikerreductie.

In het NAPV staan criteria voor 14 groepen en 62 subgroepen

On Topic: dit zijn de NAPV-criteria per productgroep

Nederlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te veel zout, verzadigd vet en suiker. Om de hoeveelheid van deze stoffen in voedingsmiddelen te verminderen startte dit jaar de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) waarbij grenswaarden zijn vastgesteld voor herformulering. Wat zijn de belangrijkste punten en criteria uit het NAPV? VMT dook in het lijvige rapport en zet het overzichtelijk op een rij.