Well on Wheat-project: minder buikklachten door oergranen?
Tarwe is veruit het meest geconsumeerde graan in westerse landen. Ongeveer 95 procent van de tarweproductie in de wereld bestaat uit het 'moderne'...
Tarwe is veruit het meest geconsumeerde graan in westerse landen. Ongeveer 95 procent van de tarweproductie in de wereld bestaat uit het 'moderne'...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Afgelopen week waarschuwde groentefabrikant HAK er nog voor: door klimaatverandering worden oogsten en daarmee de toevoer voor voedingsproducenten...
De NVWA onderzocht 190 volkorenproducten van 7 grote supermarktketens. De organisatie controleerde of de volkoren claim wel gemaakt mocht worden. Bij...
Het gebruik van grondstoffen uit Oekraïne geeft door de oorlog substantieel meer kans op voedselveiligheidsrisico's. Dat blijkt uit een rapport van...
MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de markt: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...
De Europese Unie (EU) wil importheffing invoeren voor graan uit Rusland en zijn bondgenoot Belarus. Dat graan kan nu zonder noemenswaardige heffingen...
Het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC) organiseert van 22 t/m 28 januari de jaarlijkse Week van het Brood. In deze week wil NBC laten zien dat...
Foodwatch stelt dat er teveel pesticidegebruik plaatsvindt bij de productie van granen. Daarbij vindt de organisatie dat supermarkten te weinig doen...
De Europese Commissie trekt de importbeperkingen voor Oekraïens graan in. Oekraïne neemt zelf maatregelen om te voorkomen dat zijn goedkope tarwe,...