VMT brengt alle recalls en waarschuwingen in Nederland uit 2022 overzichtelijk in kaart

Recalls Nederland 2022 in beeld: allergenen wederom meest voorkomende...

In 2022 maakten de NVWA en VMT in totaal melding van 165 recalls en veiligheidswaarschuwingen. Voor welke voedingsmiddelen werd een recall of waarschuwing afgegeven en waarom? VMT zet de recalls en waarschuwingen uit 2022 in Nederland overzichtelijk op een rij.

De 20 best gelezen verhalen op VMT in 2022

De 20 best gelezen verhalen op VMT in 2022

2022 was een roerig jaar voor de voedingsindustrie. Van het einde van de coronapandemie naar de oorlog in Oekraïne, grondstoffenonzekerheid, onduidelijkheid over handhaving door NVWA, Salmonella en Listeria-cases, een liegende zoetstoffenleverancier en gedoe tussen GFSI en IFS... In dit artikel een opsomming van de 20 best gelezen artikelen op VMT dit jaar.

Vergissing bij uitleveren producten leidt tot nieuwe recall

Vergissing bij uitleveren producten leidt tot nieuwe recall

Supermarktketen Jumbo heeft in oktober 2022 per abuis mogelijk met Salmonella besmette Ferrero-chocolade opnieuw uitgeleverd aan winkels.

Nederlandse recalls en waarschuwingen oktober: verkeerd etiket pepernoten, verpakkingsfout Oaties Naturel, en onvermeld allergeen in volkoren bollen

Nederlandse recalls en waarschuwingen oktober: verkeerd etiket...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van oktober. De laatste wapenfeiten: verkeerd etiket pepernoten, verpakkingsfout Oaties Naturel en onvermelde allergeen in volkoren bollen.

Weer Ferrero-chocolade uit het schap gehaald bij Jumbo om salmonella

Weer Ferrero-chocolade uit het schap gehaald bij Jumbo om salmonella

Supermarktketen Jumbo roept een Kinder-product van Ferrero terug. Het gaat om Schokobons die in april van dit jaar al werden teruggehaald omdat de chocolaatjes salmonella-infecties kunnen veroorzaken. Het product heeft als uiterste houdbaarheidsdatum 5 oktober 2022 maar is "helaas alsnog uitgeleverd aan een beperkt aantal winkels".

Twee keer een crisis met salmonella in chocolade - wat kunnen we van de crisisaanpak leren?

Twee keer een crisis met salmonella in chocolade - wat kunnen we van...

Dit jaar kende de chocoladesector twee salmonella crises. Eerst bij chocoladeproducten van Ferrero, gevolgd door een salmonella besmetting in cacao van Barry Callebaut. Wat kunnen QA-managers leren van de crisisbeheersing aanpak? Leer meer over de belangrijkste factoren bij crisismanagement tijdens een interactieve sessie op het Food Safety Event.