DNA-sequencing pathogenen handig voor producent: een overzicht
In de voedingsindustrie is het nauwkeurig traceren van bacteriële contaminatie cruciaal voor het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit....
In de voedingsindustrie is het nauwkeurig traceren van bacteriële contaminatie cruciaal voor het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit....
De uitbraak van Listeria monocytogenes bij de Amerikaanse kaasproducent Rizo-López uit Californië begon in 2014. De meest recente patiënt die ziek...
Eind december 2022 werden in Australië minstens twintig mensen ziek nadat ze met Salmonella Typhimurium besmette minikomkommers hadden gegeten.
Gebruik je weleens samengestelde producten, zoals specerijmixen of kant-en-klaarmaaltijden? Dan is het soms noodzakelijk te weten wat exact de...
De laatste tijd krijgt Eurofins steeds vaker aanvragen voor analyses op basis van Whole Genome Sequencing. Deze techniek onderzoekt het DNA van...
Volgens Duitse autoriteiten in de deelstaat Beieren is begin juli 2022 eindelijk de bron van een al zeven jaar durende uitbraak van listeriose...
Een door een ILVO-VUB onderzoekster ontwikkelde nieuwe DNA-gebaseerde analysetechniek die bederforganismen in voeding detecteert die met klassieke...
Plantenbiotechnologie heeft de potentie om voedselschaarste uit de wereld te helpen en kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch...
Jan Klerken, directeur van Scelta Mushrooms heeft vanuit nieuwsgierigheid DNA laten ontrafelen. "Als ik weet wat de inhoudsstoffen zijn van de...
CRISPR-Cas is wereldwijd aan een opmars bezig. De techniek waarmee het DNA van organismen aangepast kan worden, biedt ook voor de foodsector veel...