Certima voert jaarlijks meer dan 500 certificerings- en second-party audits uit in heel Europa.

Certificering als sleutel tot vertrouwen: voedselveiligheid in een...

Met de toenemende bewustwording van consumenten over voedsel gerelateerde ziekten krijgt veiligheid een steeds hogere prioriteit binnen de voedselindustrie. Een effectieve manier om deze veiligheid te waarborgen én groei te stimuleren onder toenemende marktdruk, is door certificeringsnormen te verkrijgen en te behouden binnen alle voedselbeheersystemen.

Foto: Shutterstock

Standaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste...

De belangrijkste GFSI-erkende foodnormen zoals BRCGS, IFS of FSSC 22000, zijn bezig om duurzaamheid binnen de standaarden te verankeren. Geen sinecure, want duurzaamheidsmanagement lijkt een veelkoppige draak te zijn voor de voedselindustrie. En dat met de hete adem van de CSRD-wetgeving in de nek.

Goed op de hoogte van standaarden en certificeringen? Deze artikelen helpen je op weg

Goed op de hoogte van standaarden en certificeringen? Deze artikelen...

Standaarden en certificeringen vormen een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van kwaliteitsmanagers. Maar hoe bereid je je nu goed voor op zo'n audit? Waar moet je op letten? En welke tips hebben (ex-)auditoren en kwaliteitsmanagers? De nieuwe collectie van VMT bevat een aantal 'must reads' over dit onderwerp.

VMT 2 (2024): Ontwikkeling standaarden

VMT 2 (2024): Ontwikkeling standaarden

De wereld van voedselveiligheidsstandaarden en certificeringen staat niet stil. De scope van deze standaarden lijkt breder te worden; steeds vaker worden er duurzaamheidseisen in opgenomen. Je leest er alles over in dit nummer.

De 20 best gelezen verhalen op VMT in 2022

De 20 best gelezen verhalen op VMT in 2022

2022 was een roerig jaar voor de voedingsindustrie. Van het einde van de coronapandemie naar de oorlog in Oekraïne, grondstoffenonzekerheid, onduidelijkheid over handhaving door NVWA, Salmonella en Listeria-cases, een liegende zoetstoffenleverancier en gedoe tussen GFSI en IFS... In dit artikel een opsomming van de 20 best gelezen artikelen op VMT dit jaar.

De overgrote meerderheid van het Belgisch rundvlees in onze supermarkten is geproduceerd onder de Belbeef standaard.

Duurzaamheidsmonitor brengt inspanningen rundveebedrijven in kaart

Bijna de helft van de veehouders zet in op circulariteit door gebruik te maken van bijproducten of nevenstromen uit de voedingsindustrie als voeders voor dieren. Dit is één van de vaststellingen in Belfeed duurzaamsmonitor.

Belgische veehouders verduurzamen de rundvleesketen

Belgische veehouders verduurzamen de rundvleesketen

Belbeef maakt voor het eerst haar resultaten van zijn sectorbrede duurzaamheidsmonitor bekend. De veehouderijsector doet al decennia heel wat inspanningen om duurzamer te werk te gaan, maar tot op heden werden die inspanningen nergens gekwantificeerd.

Mondelēz International opent Global Center for Sustainable Cocoa...

Mondelēz International, Inc. opent op 16 oktober haar state-of-the-art technisch centrum voor cacaoteelt in Pasuruan, Indonesië. Het doel is betere praktijken in de cacaoteelt te ontwikkelen en te bevorderen en verdere samenwerking met landbouwgemeenschappen, leveranciers en partners over de hele wereld.

Belpork lanceert 'Nearly Real time'-rapporteringstool voor antibiotica

Vanaf begin januari zullen Certus-deelnemers op ieder moment van de dag hun antibioticumgebruik kunnen evalueren dankzij de online "Nearly Real Time"-rapporteringstool. Antibioticumgebruik in de veehouderij is en blijft een maatschappelijk belangrijk topic.

Nieuwe versie van de Choprabisco AC-gids goedgekeurd

Nieuwe versie van de Choprabisco AC-gids goedgekeurd

FAVV heeft op 16 oktober 2019 versie 3 van de "Autocontrolegids voor de sector van de biscuit-, chocolade-, praline-, suikergoed- en ontbijtgranenindustrie" goedgekeurd.