Belgische media: Chocoladeproducent Barry Callebaut wil meer dan 300 banen in België schrappen

Belgische media: Chocoladeproducent Barry Callebaut wil meer dan 300...

Verschillende Belgische media melden dat Barry Callebaut 2500 banen wereldwijd schrapt waarvan meer dan 300 bij de fabrieken in België.

De teams in de grootste chocoladefabriek ter wereld hebben de afgelopen jaren enorme inspanningen geleverd om van de fabriek een ‘smart factory’ te maken.

'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse

'De operators krijgen tijdens het productieproces in realtime zicht op de data van de machines waarmee ze werken', vertelt digital innovation manager Bram Van Genabet van Barry Callebaut in een interview met VMT. 'Dit zorgt voor zo efficiënt mogelijke processen. Vandaag collecteren we de meeste data van onze machines. Zeven jaar geleden werd er heel weinig data gecapteerd.'

Tony's groeit hard - vooral in de VS - ondanks productiestop Barry Callebaut

Tony's groeit hard - vooral in de VS - ondanks productiestop Barry...

Tony's Chocolonely heeft het afgelopen jaar een stevige groei doorgemaakt, ondanks de hoge inflatie en de tijdelijke sluiting van de grote chocoladefabriek van Barry Callebaut vanwege een salmonellabesmetting. Deze groei dankt het Nederlandse chocolademerk vooral aan verkopen in het buitenland in met name in de Verenigde Staten.

Minder suiker, meer cacao en kort label: Barry Callebaut terug naar tekentafel voor tweede generatie chocolade

Minder suiker, meer cacao en kort label: Barry Callebaut terug naar...

"We hebben het chocoladeproces opnieuw ontworpen: van teelt tot roosteren. Zo kunnen we in deze tweede generatie chocolade minder suiker toevoegen en meer cacao." Bas Smit, marketingdirecteur bij Barry Callebaut, vergelijkt de nieuwe chocolade met een elektrische auto. "Onze R&D-afdeling kreeg hoofdpijn van de opdracht: alleen cacao en suiker in pure chocolade en een beetje melk erbij in melkchocolade."

Barry Callebaut herontwerpt  chocoladeproces voor 'tweede generatie' chocolade

Barry Callebaut herontwerpt chocoladeproces voor 'tweede generatie'...

Barry Callebaut zegt een tweede generatie chocolade te hebben gemaakt door het proces van cultiveren, fermenteren en roosteren te herontwerpen. Hierdoor bevat de chocolade volgens het bedrijf 50% minder suiker dan het grootste deel van de chocolade op de markt.

Barry Callebaut produceert weer op volle capaciteit na Salmonellabesmetting

Barry Callebaut produceert weer op volle capaciteit na...

Chocoladeproducent Barry Callebaut is bijna klaar met de schoonmaak van de fabriek in Wieze. Dit betekent dat ze weer op volle capaciteit kunnen produceren nadat ze in juni salmonella in een batch aantroffen.

Albert Heijn in nauw overleg met Callebaut: Delicata chocoladeletters op tijd in het schap

Albert Heijn in nauw overleg met Callebaut: Delicata chocoladeletters...

Op dit moment is de productie van de chocoladeletters van Albert Heijn nog niet begonnen vanwege de salmonella besmetting in de fabriek van Barry Callebaut. Toch verwacht de supermarkt niet dat er lege schappen zullen zijn met Sinterklaas.

Een ervaren operator weet hoe hij op variaties in de samenstelling van de grondstoffen moet reageren.

Barry Callebaut hervat productie; te laat voor planning...

De Belgische chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Belgische Wieze deels hervat nadat daar eind juni salmonella werd ontdekt. De eerste leveringen aan klanten zullen nog deze week plaatsvinden. Dit is te laat voor seizoensproducten zoals chocoladeletters.

“We werken in de origine landen nauw samen met cacaoboeren om de ‘beste’ cacaobonen in te kunnen kopen. Zo zorgen we ervoor dat onze chocolade een geweldige smaak heeft.”

Dit jaar geen chocoladeletters van Tony's chocolonely door...

De sluiting van de Barry Callebautfabriek in Wieze in België heeft vanwege de besmetting met Salmonella gevolgen voor de chocoladeletters van Tony's chocolonely.

Fabriek Barry Callebaut begin augustus weer operationeel

Fabriek Barry Callebaut begin augustus weer operationeel

Barry Callebaut laat weten dat de reiniging van de chocoladelijnen van de fabriek in Wieze vlot verloopt. Begin augustus wordt de productie hervat.