Belgische media: Chocoladeproducent Barry Callebaut wil meer dan 300...
Verschillende Belgische media melden dat Barry Callebaut 2500 banen wereldwijd schrapt waarvan meer dan 300 bij de fabrieken in België.
Verschillende Belgische media melden dat Barry Callebaut 2500 banen wereldwijd schrapt waarvan meer dan 300 bij de fabrieken in België.
'De operators krijgen tijdens het productieproces in realtime zicht op de data van de machines waarmee ze werken', vertelt digital innovation manager Bram Van Genabet van Barry Callebaut in een interview met VMT. 'Dit zorgt voor zo efficiënt mogelijke processen. Vandaag collecteren we de meeste data van onze machines. Zeven jaar geleden werd er heel weinig data gecapteerd.'
Tony's Chocolonely heeft het afgelopen jaar een stevige groei doorgemaakt, ondanks de hoge inflatie en de tijdelijke sluiting van de grote chocoladefabriek van Barry Callebaut vanwege een salmonellabesmetting. Deze groei dankt het Nederlandse chocolademerk vooral aan verkopen in het buitenland in met name in de Verenigde Staten.
"We hebben het chocoladeproces opnieuw ontworpen: van teelt tot roosteren. Zo kunnen we in deze tweede generatie chocolade minder suiker toevoegen en meer cacao." Bas Smit, marketingdirecteur bij Barry Callebaut, vergelijkt de nieuwe chocolade met een elektrische auto. "Onze R&D-afdeling kreeg hoofdpijn van de opdracht: alleen cacao en suiker in pure chocolade en een beetje melk erbij in melkchocolade."
Barry Callebaut zegt een tweede generatie chocolade te hebben gemaakt door het proces van cultiveren, fermenteren en roosteren te herontwerpen. Hierdoor bevat de chocolade volgens het bedrijf 50% minder suiker dan het grootste deel van de chocolade op de markt.
Chocoladeproducent Barry Callebaut is bijna klaar met de schoonmaak van de fabriek in Wieze. Dit betekent dat ze weer op volle capaciteit kunnen produceren nadat ze in juni salmonella in een batch aantroffen.
Op dit moment is de productie van de chocoladeletters van Albert Heijn nog niet begonnen vanwege de salmonella besmetting in de fabriek van Barry Callebaut. Toch verwacht de supermarkt niet dat er lege schappen zullen zijn met Sinterklaas.
De Belgische chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Belgische Wieze deels hervat nadat daar eind juni salmonella werd ontdekt. De eerste leveringen aan klanten zullen nog deze week plaatsvinden. Dit is te laat voor seizoensproducten zoals chocoladeletters.
De sluiting van de Barry Callebautfabriek in Wieze in België heeft vanwege de besmetting met Salmonella gevolgen voor de chocoladeletters van Tony's chocolonely.
Barry Callebaut laat weten dat de reiniging van de chocoladelijnen van de fabriek in Wieze vlot verloopt. Begin augustus wordt de productie hervat.