De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert vertellen over de rol van AI, educatie van de consument en de kansen van 3D-printen.

Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"

Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"

Gastronology 3D Food Works start dit jaar met de industriële productie van kant-en-klaar 3D-geprinte en diepgevroren groente en aardappelen voor mensen met kauw- en slikproblemen. De bouw van de 3D-printing productiefaciliteit in Poortvliet is naar verwachting eind april gereed.

Redefine Meat wint de horecava Innovatie Award

Innovatief product introduceren? Redefine Meat is daarin geslaagd...

Redefine Meat heeft de Horecava Innovation Award gewonnen voor haar Redefine runderbavette. Het bedrijf maakt de plantaardige runderbavette met behulp van 3D-printtechnieken. Het bedrijf wil met haar producten bereiken dat iedereen van 'vlees' kan genieten, zonder compromis.

VMT sprak op de SIAL in Parijs met Edwin Bark, senior vice president bij Redefine Meat

VP Redefine Meat: '3D-printen is betaalbaar op te schalen' (podcast)

Redefine Meat produceert plantaardige vleesvervangers door onder andere het gebruik van 3D-printen. Op de SIAL in Parijs introduceert het bedrijf een vijftal nieuwe producten. VMT sprak op de beurs met Edwin Bark, senior vice president bij het bedrijf, over de gebruikte technologieën en ingrediënten. "3D-technologie maakt het mogelijk om complexe vleesstructuren na te bootsen."

Nieuwe serie 3D foodprinters voor voedingsindustrie op de markt

Nieuwe serie 3D foodprinters voor voedingsindustrie op de markt

FELIXprinters komt met een nieuwe serie 3D printers waarmee voedingsmiddelen zoals pasta's, chocolade, puree, vetten of soja in een verschillende vormen kunnen worden bereid. De inzet van de printer kan volgens de ontwikkelaars de productiviteit en de efficiency bij de bereiding van voedsel verhogen. Ook op grotere schaal in de voedingsindustrie.

Nieuwe fabriek van Redefine Meat in Nederland gaat plantaardige biefstukken 3D-printen

Nieuwe fabriek van Redefine Meat in Nederland gaat plantaardige...

Redefine Meat introduceerde onlangs onder veel belangstelling een plantaardige 3D-geprinte biefstuk bij toprestaurants in London, Amsterdam, Berlijn en Tel Aviv. Het bedrijf maakte tegelijkertijd bekend dat het start met de bouw van een fabriek in Nederland. Edwin Bark, directeur EMEA kijkt terug op een geslaagde introductie en blikt vooruit. "In theorie kunnen we alle onderdelen van de koe printen."

Redefine Meat introduceert 3D-geprinte hele stukken vleesvervangers voor restaurants

Redefine Meat introduceert 3D-geprinte hele stukken vleesvervangers...

Het Israëlisch bedrijf Redefine Meat lanceert hele stukken plantaardig vlees van -naar eigen zeggen- Michelin-sterrenniveau. De Nederlandse chef Ron Blaauw is enthousiast.

Koekjes van oud brood en kromme wortels? Upprinting Food gaat voedselverspilling tegen met 3D-printen

Koekjes van oud brood en kromme wortels? Upprinting Food gaat...

Kromme wortels, oud brood, bananen en het groen van prei zijn allemaal waardevolle ingrediënten voor Elzelinde van Doleweerd. Met haar bedrijf Upprinting Food combineert ze haar kennis van Industrial Design en voedingsmiddelentechnologie. "

Plantaardige vleesmaker Redefine Meat: 'We moeten transparant zijn over de technologieën en ingrediënten die we gebruiken'

Plantaardige vleesmaker Redefine Meat: 'We moeten transparant zijn...

De categorie plantaardige producten groeit flink door trends in gezondheid, dierenwelzijn en milieueffecten. Startups Remilk, Good Catch en Redefine Meat en ook Quorn vertelden recent hoe zij deze markt benaderen en welke ontwikkelingen ze zien voor de toekomst.

Gepersonaliseerde snacks zijn een mogelijke toepassing van 3D-foodprinten. (credit: WFBR/TNO)

'Vertaal kansen 3D-foodprinting naar goed verdienmodel'

Steeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheden van 3D-foodprinting. De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan hard, maar het creëren van waarde voor het bedrijf is een minstens zo grote uitdaging. Experts zien vooral kansen in gepersonaliseerd geprint voedsel.