05/10/2024 - 12/10/2024 | De Week van Ons Eten

05/10/2024 - 12/10/2024 | De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is dit jaar van 5 t/m 12 oktober. Tijdens deze week worden in het hele land duizenden initiatieven georganiseerd om de waarde van ons voedsel extra onder de aandacht te brengen en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.

De Week van Ons Eten is dit jaar van 5 t/m 12 oktober. Tijdens deze week worden in het hele land duizenden initiatieven georganiseerd om de waarde van ons voedsel extra onder de aandacht te brengen en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Vooral in het oog springend zijn de opening op 4 oktober in Bolsward, de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente & Fruit Dag, de provinciale Waarde-Ringen, de diners en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag.

De Week van Ons Eten wil Nederland een beetje bewuster maken van de waarde van ons eten. Op allerlei niveaus: van geopolitiek tot economisch, van gezondheid tot gezelligheid. De Week van Ons Eten is een initiatief van de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Life Sciences & Health. Partners van allerlei niveaus uit overheden, onderwijs en bedrijfsleven zorgen er mede voor dat De Week van Ons Eten landelijke bekendheid krijgt.

Meer informatie vindt je via deze link.