05/10/2024 - 12/10/2024 | De Week van Ons Eten

05/10/2024 - 12/10/2024 | De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is dit jaar van 5 t/m 12 oktober. Tijdens deze week worden in het hele land duizenden initiatieven georganiseerd om de waarde van ons voedsel extra onder de aandacht te brengen en staat de verbinding tussen boer en burger centraal.

De Week van Ons Eten is dit jaar van 5 t/m 12 oktober. Tijdens deze week worden in het hele land duizenden initiatieven georganiseerd om de waarde van ons voedsel extra onder de aandacht te brengen en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Vooral in het oog springend zijn de opening op 4 oktober in Bolsward, de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente & Fruit Dag, de provinciale Waarde-Ringen, de diners en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag.

De Week van Ons Eten wil Nederland een beetje bewuster maken van de waarde van ons eten. Op allerlei niveaus: van geopolitiek tot economisch, van gezondheid tot gezelligheid. De Week van Ons Eten is een initiatief van de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Life Sciences & Health. Partners van allerlei niveaus uit overheden, onderwijs en bedrijfsleven zorgen er mede voor dat De Week van Ons Eten landelijke bekendheid krijgt.

Meer informatie vindt je via deze link.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. 'Liever een beetje greenwashing, dan geen communicatie over duurzaamheid': 6 ontwikkelingen in ecolabeling
  2. 08/10/2024 | FNLI-Jaarbijeenkomst 2024
  3. 02/10/2024 - 03/10/2024 | EHEDG World Congress 2024
  4. Voor abonneesVlees van afgedankte racepaarden illegaal in snacks? NVWA: 'geen aanwijzingen hiervoor'
  5. Startup berekent een product-LCA binnen een minuut: 'Communicatie over duurzaamheid moet onwijs simpel zijn'
  6. NVLR: 'Bijdrage Kenneth Defares aan Nederlands levensmiddelenrecht was groot'
  7. Expert: 'Kweekvlees wordt ingrediënt van plantaardige alternatieven om smaak en kosten te verbeteren'
  8. DSM-Firmenich doet Yeast Extracts van de hand
  9. NVWA kondigt strikt toezicht op slacht tijdens Offerfeest aan
  10. WHO: 'Alcohol en ultrabewerkt voedsel medeverantwoordelijk voor dodelijke ziekten Europa'
  1. Voor abonneesHoe Tony's Chocolonely het hele hoofdkantoor liet warmlopen voor voedselveiligheid
  2. Voor abonneesPLMA-exposanten over innovaties en claims: 'Als afnemers het prijskaartje zien, haken er veel af'
  3. Voor abonneesR&D'ers over impact Nutri-Score: 'Je wordt haast gedwongen om aan producten te 'knutselen''
  4. Appelsap uit appels van dichtbij of ver weg? Calculator vergelijkt duurzame opties
  5. Voor abonneesVMT 4 (2024): Duurzame data
  6. Voor abonneesUpdate over de uitbraak van E. coli in walnoten
  7. Safe met Roos: toffe plantaardige innovaties, maar hoe tackel je nieuwe risico's
  8. In beeld: dit was het Food Law Event 2024
  9. Vion brengt CO2-uitstoot in kaart en stoot activiteiten Duitsland af
  10. Voor abonneesToename uitbraken van salmonella in meloen