02/02/2025 - 05/02/2025 | ISM 2025 & Sweet Week

02/02/2025 - 05/02/2025 | ISM 2025 & Sweet Week

De International Confectionery and Snack Industry (ISM) nodigt iedereen die die op de hoogte wil blijven van de laatste technologie op het gebied van snoep en snacks uit voor de ISM 2025.

Tijdens dit evenement worden de belangrijkste beurzen voor de zoetwaren- en snackindustrie gehouden.

Tijdens de 'Sweet Week' komen spelers uit de sector samen om te netwerken, kennis te delen en zaken te doen. Verder er is informatie over de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends. Daarnaast is er ook informatie over innovatieve ingrediënten, materialen, verpakkingen en processtappen. De ISM 2025 en Sweet Week vinden plaats van 2 tot 5 februari in Keulen.

Meer informatie via deze link.

Foto: Shutterstock

Dit is waarom er in januari strengere regels komen voor de verkoop...

De laatste jaren is rauwe melk populair onder consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Hoewel de voedselveiligheid van rauwe zuivelproducten in Nederland relatief goed is, blijft de consumptie ervan risicovol. Regels rondom verkoop worden daarom per 1 januari 2025 aangescherpt. Dit artikel zet het op een rij.

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Besmetting in voedsel kan heel veel bronnen hebben. Doorgaans gaat het om een bacterie, maar waar komt die vandaan? Onderzoekers van de Hogeschool Leiden analyseren DNA daarvan en ontwierpen onder leiding van lector Astrid Heikema een webapp, waarmee bedrijven de bron van de besmetting kunnen detecteren.

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van onvoldoende verhitte kip

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van...

Onderzoekers hebben de kosten van campylobacter-infecties in Australië door besmette kip berekend. Wetenschappers kwantificeerden de kosten van ziektes die toe te schrijven zijn aan specifieke binnenlandse risicofactoren voor Campylobacter jejuni en Campylobacter coli.

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken 

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken

Vanaf 1 januari 2025 kunnen voedingsprofessionals gebruik maken van het nieuwe fraudeplatform European Food Fraud Community of Practice (EFF-CoP). Het platform moet onderzoek stimuleren en een gemeenschap vormen voor professionals om voedselfraude tegen te gaan.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.