20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

Op 20 en 21 november 2024 vindt de Nordic Organic Food Fair plaats in Kistamässan, Stockholm. Deze beurs biedt detailhandelaren en foodservice professionals een kans om nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van natuurlijke en biologische voeding en dranken te ontdekken.

Zweden blijft een koploper in de biologische sector. 37% van alle verkochten voedingsmiddelen in het land is biologisch, in Nederland ligt dit percentage op 4%. Zowel in Zweden als daarbuiten is er een groeiende belangstelling voor biologische producten. Op de beurs - georganiseerd in samenwerking met The Good Food Fair - exposeren verschillende Zweedse merken die de Europese markt willen betreden. De Nordic Organic Food Fair werkt samen met organisaties zoals IFOAM Organic Europe, Organic Denmark, Pro Luomu, Free From Awards, Organic Norway en V-Label.

Exposanten

Bevestigde exposanten zijn onder andere BAGER's, Biofood Distribution, Moon Valley, OMG Plant Based Food, Svenska Lantchips, Vintage Plantations Chocolates, Camelina of Sweden, Berte Qvarn, Get Raw/DIG Snacks en Fazer Kvarn. Daarnaast is er Skånelängan, een speciale ruimte voor producenten uit Skåne zoals GoWell en Roots of Malmö, die hun nieuwste innovaties tonen.

David Morrin, Commercieel Directeur bij Wholefoods Ireland, benadrukt het belang van de beurs: “Deze beurs stelt ons in staat diverse en innovatieve producten naar onze retailbasis te brengen. We hebben enkele goede zakelijke deals gesloten dankzij dit evenement.”

Andere Zweedse exposanten zijn Gottskär Food, RåHygge Sweden, SMAKIS - Kalasföretaget Säljprofilen AB, KRAV, Olle Svensson Partiaffär Natessen, Sackeus, Sänkdalens Gård, Stjärnägg AB, Axmer Group en Matskaparna i Dalarna HB. De volledige lijst van exposanten wordt binnenkort bekendgemaakt.

Voor meer informatie en registratie, bezoek de website van de Nordic Organic Food Fair.

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk voor de doorsnee consument

4 tips: zo zijn plantaardige alternatieven voor zuivel aantrekkelijk...

Maakt zuivel een comeback? De categorie plantaardige alternatieven voor zuivel groeit nog wel, maar niet overal. Trendbureau The Healthy Marketing Team dook in dit onderwerp en presenteerde op de Food Ingredients Europe de oorzaken en oplossingen voor deze categorie. VMT destilleerde 4 lessen waar productontwikkelaars hun voordeel mee kunnen doen.

Chocola gemaakt met het cacao-alternatief van Cargill en Voyage Foods

Dit is waarom cacao-alternatieven aan populariteit winnen

Verschillende bedrijven toonden alternatieven voor cacao op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje bij de verschillende aanbieders. Ook trendbureau Mintel ziet 1 ingrediënt als veelbelovend alternatief.

foto: shutterstock

Ook zoetwarenbeurs zet duurzaamheid, digitalisering en AI in de...

Ook ISM, organisator van de zoetwarenbeurs Sweet Week, zet de thema' duurzaamheid, digitaliering en AI centraal tijdens de beurs op 2 t/m 5 februari 2025 in Keulen.

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot hersluitbare blikjes

Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot...

Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens voor minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, was een aantal innovaties te zien.

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Food Safety Event: do's en dont's van halal-certificering

Waar moet je allemaal aan denken als je halal wilt produceren? Op het Food Safety Event duiken twee experts in de wereld van halal en lichten ze de productie-eisen toe op het gebied van wetgeving en kwaliteit. Kom dinsdag 19 november naar het VMT-event in in Amersfoort.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de valkuilen? Dit zijn vragen die steeds meer kwaliteitsmanagers en voedselveiligheidsexperts stellen. Antwoorden krijg je tijdens het Food Safety Event.

Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord 'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie...

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.