De cursus gaat in op: relevante wetten, normen en richtlijnen voor de machinebouwer en voedselverwerkende bedrijven. EHEDG en Safe Food Factory. Controle-organen IFS, BRC, AIB, GFSI (JI en JII). Gevarenanalyse gerelateerd aan apparatuur. Reinigingsmethoden en basisbeginselen hygiënisch ontwerpen.
Doelstelling training
- Begrip noodzaak hygiënisch ontwerp (reinigbaarheid tot op microbieel niveau)
- Herkennen, signaleren en doorgeven van niet-hygiënische situaties, die kunnen leiden tot een (na)besmetting
Over Burggraaf & Partners
Burggraaf & Partners is sinds 1993 gespecialiseerd in het adviseren van de voedingsmiddelenindustrie en farmacie, en de machinebouwers op dit gebied. In praktisch alle sectoren (bakkerij, groente en fruit, zuivel, vlees, dranken, biotechnologie) en op allerlei niveaus is het bureau actief en heeft het samen met diverse organisaties tientallen trainingen en cursussen op dit gebied verzorgd.