Onderzoek: PFAS komen opvallend veel voor in vis en zeevruchten
Vergeleken met andere voedingsmiddelen, komen PFAS vaak en veel voor vis en zeevruchten. Dat is een van de opvallende conclusies vaneen grootschalige...
Vergeleken met andere voedingsmiddelen, komen PFAS vaak en veel voor vis en zeevruchten. Dat is een van de opvallende conclusies vaneen grootschalige...
VISIE OP WETGEVING - Door onder andere politieke complexiteit kan de invoering van nieuwe wetten soms lang duren, stelt Erik-Jan Ransdorp, innovatie...
Onderzoek moet uitwijzen of het de graansoort zelf is die van invloed is op de darmgezondheid, dan wel de omgeving waarin het graan groeit of de...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren - zeker...
Voedingsmiddelenbedrijven melden nu en dan over subsidiëring van wetenschappelijk onderzoeker. Zo meldde visbedrijf John West bijvoorbeeld een tijdje...
Deze podcast is de eerste van drie podcasts waar redacteur Dionne Irving met eiwitexpert Jeroen Willemsen terugblikt en vooruitkijkt op de...
Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit...
Als de vleesindustrie de komende jaren overeind wil blijven, zal ze volop ten strijde moeten trekken tegen pseudowetenschap. Dat stelde wetenschapper...
Wetenschappers van de Leeds Universiteit hebben microgels van plantaardige eiwitten ontwikkeld. Dit maakt dat ze veel meer vocht vasthouden. Dit kan...
De voortdurende zoektocht naar suikeralternatieven bracht Ruud van der Sman van Wageningen University & Research er toe om de thermodynamica van...