1. Voor abonneesInhoudsstoffen van graan en brood bepalen effect op gezondheid
  2. Voor abonneesTarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024?
  3. Voor abonneesFoodproducenten die wetenschappelijk onderzoek subsidiëren? 'Let op of een bedrijf kennis bestelt of goed nieuws'
  4. 'Over plantaardige eiwitten is nog zoveel te leren, er zijn zoveel verschillende soorten'
  5. Voor abonneesDesinfectie van water in groenteverwerking leidt tot veilig hergebruik in productie
  6. World Meat Congress: 'Vleessector is cruciale strijd aan het verliezen'
  7. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  8. Citroenzuur als suikervervanger? Wageningen University & Research onderzoekt de potentie
  9. Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren
  10. Suiker in de darm enzymatisch omzetten tot een gezonde vezel? KraftHeinz onderzoekt of dat mogelijk is
  11. EFSA rapport: Nederlanders vinden voedselveiligheid belangrijk en kijken vooral naar nutriënten en gezondheid
  12. Biedt Europese vraag naar plantaardig eiwit kansen voor West-Afrikaanse peulvruchten?
  13. Industrie tevreden met oprichting STEM-loket
  1. SERS-techniek om pesticiden te detecteren werkt lang niet altijd
  2. Royal Cosun lanceert het Cosun Nutrition Center
  3. Welke ingrediënten beinvloeden het microbioom? Unilever en Holobiome zoeken het uit
  4. Unilever stort zich op zoektocht naar ingrediënten die positief effect hebben op mentale welzijn
  5. 5,5 miljoen onderzoeksgeld beschikbaar voor onderzoek microbioom en voedselveiligheid
  6. Uit 2021: Lang verwacht document stelt ondubbelzinnig vast: SARS-CoV-2 virus is geen voedselveiligheidsrisico (update)
  7. Onderzoek: 'Risicobeoordeling kweekvlees is nog erg ingewikkeld'
  8. Promotie-onderzoek: Hoe schimmels nuttige ingrediënten uit suikerbietenpulp maken
  9. Subtropische sojaplanten worden uitgeprobeerd op vruchtbare Vlaamse bodem
  10. Werking van specifieke bacteriën vaak nog te weinig gekend in België
  11. Foodwatch hekelt samenwerking suikerindustrie en wetenschappers in Nederland
  12. 60% werkgevers vindt STEM belangrijk