VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria...
Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende...
Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende...
Om met een omgevings- en pathogenen monitoringsprogramma toegevoegde waarde te kunnen bieden is het van belang dit met de juiste kwaliteit te...
De nieuwe master-na-masteropleiding Sustainable Food Packaging aan de UGent Campus Kortrijk leidt studenten op als expert in het duurzaam verpakken...
De uitdagingen bij het ontwikkelen van vegan producten zijn inzicht in de functies van de eiwitten en het procesontwerp voor een goede kwaliteit en...
Bij de verwerking van groenten en aardappelen gaat veel water, energie en product verloren. In het onderzoekscentrum VEG-i-TEC herbekijken...
"Met enzymen en bacteriële fermentatie is het even goed mogelijk om de nuttige stof chitine uit garnalenpellen en krabbenschalen te halen dan met...
Benedikt Sas, general manager van Food2Know en professor faculteit biowetenschappen UGent, is vanaf 12 juli directeur van drie zuivelorganisaties...
ILVO, UGent en KU Leuven ontrafelden het mechanisme waarmee endosporen van bederf- of ziekteverwekkende bacteriën van de Bacillus cereus groep...
Voor het eerst werd aangetoond dat het 'terroir' van hop - de combinatie van omgevingsfactoren en teelttechniek - een impact kan hebben op de...
Voedselveiligheid begint bij een goede bedrijfscultuur. Leiderschap en een proactieve benadering van mogelijke risico's moeten vermijden dat er...