Voedselveiligheid

Zomerserie voedselveiligheid: verdeelde reacties QA op aangepaste...

Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een selectie meest gelezen artikelen. Deel 4: verdeelde reacties QA op aangepaste NVWA meldwijzer: 'het geeft meer vragen dan verduidelijking'. Dit artikel verscheen eerder op 7 februari 2024.

Fysische verontreiniging

Zomerserie voedselveiligheid: producenten geven tips voor detecteren...

Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een selectie meest gelezen artikelen. Deze keer: producenten van metaaldetectoren geven tips voor het detecteren van metaaldeeltjes.

Listeria

Zomerserie voedselveiligheid: Directeur zuivelbedrijf riskeert...

Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een selectie meest gelezen artikelen. Deel 2: de baas van het zuivelbedrijf Käserei Gloggnitz wordt beschuldigd van doodslag door nalatigheid na een listeria-uitbraak in Oostenrijk.

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Zomerserie voedselveiligheid: Zijn BRCGS en IFS...

Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een selectie meest gelezen artikelen. Deel 1: een column van IJsbrand Velzeboer, voedingsmiddelentechnoloog en expert op het gebied voedselveiligheid.

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden? Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees VMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips...

Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van voeding. De kwaliteitsmanagers en schoonmaker van het Urker Zalmhuys delen in deze VMT Summerclass QA de fijne kneepjes om de productie brandschoon te houden.

Voedselveiligheid

VMT Summerclass QA 7: Zo houd je voedsel virusvrij

Voedselinfecties door virussen komen vaker voor dan men denkt. Alleen al in Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen ziek van norovirussen. Maar ook Hepatitis A en E en rotavirussen zijn bekende voedselpathogenen. Hoe houd je voedsel virusvrij? Leer het in deze VMT Summerclass.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria...

Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende risico-gebaseerd. Ook schort het aan de uitvoering van omgevingsmonsterafnames en de grondigheid van reinigen en ontsmetten. Hoe dan wel leer je in deze VMT Summerclass QA.

Voor abonnees
Voor abonnees
Recalls en incidenten

Voor abonnees VMT Summerclass QA 5: Dit kun je zelf doen als je na een uitbraak...

Wat kun je als voedselproducent zelf doen als er sprake is van een uitbraak waar jij (mogelijk) de bron van bent? Wat doet de NVWA dan precies en hoe wordt Whole Genome Sequencing ingezet? Coen van der Weijden, senior inspecteur bij de NVWA legt het uit in deze VMT Summerclass QA.

Gern Huijberts, Global Director Food Safety over het belang van betrokkenheid van het management bij kwaliteit en voedselveiligheidVoor abonnees
Voor abonnees
Gevaren en risico's

Voor abonnees VMT Summerclass QA 4: Zo maak je risicomanagement van pathogenen...

Hoe maak je risicoanalyse en risicomanagement van pathogenen minder 'intuïtief' en kun je het management van je bedrijf hier deelgenoot van maken? "Je moet in scenario's denken, het risico is namelijk nooit nul." Leer dit en meer in deze editie van de VMT Summerclass QA.

Uitgroei van Listeria monocytogenes in labsetting. (Foto: Shutterstock)
Voedselveiligheid

VMT Summerclass QA 3: Zo beheers je Listeria monocytogenes in de...

Veel QA-ers hebben sterk de behoefte aan echte pro-tips en gedegen handvatten bij de beheersing van Listeria monocytogenes in de productie. Deze VMT Summerclass QA heeft maar één doel: Lm-beheersing praktisch behapbaar en tastbaar maken voor de voedingsindustrie.