Foodinnovatie volgens jongeren: voeding zonder compromissen (video's)

Foodinnovatie volgens jongeren: voeding zonder compromissen (video's)

Jongeren in België willen mee vorm geven aan voeding, maar zonder compromissen te maken tussen smaak, gezondheid, duurzaamheid en gemak. Dat tonen de twee winnaars van de innovatiewedstrijden waarmee Fevia studenten uit het hoger onderwijs uitdaagt om een innovatief voedingsproduct te ontwikkelen.

Food Forward Festival toont de voeding van morgen

Food Forward Festival toont de voeding van morgen

Op het online Food Forward Festival van Fevia, van 26 tot 28 april, geven voedingsprofessionals en jongeren de toon aan de voeding van morgen. Op de line-up staan liefst 8 interactieve workshops over hot topics als duurzame verpakkingen, nieuwe ingrediënten op je bord en de rol van influencers.

Bedrijfsexperten leren studenten innoveren

Bedrijfsexperten leren studenten innoveren

KU Leuven Campus Geel organiseerde dit academiejaar voor de tweede maal de Innovatie Academie. Coaches van VOKA en specialisten uit bedrijven zoals Griffith Foods en McCain delen hierbij hun expertise met de masterstudenten Biowetenschappen, optie Voedingsindustrie.

Buteressence start samenwerking met Food Innovation Academy

Buteressence start samenwerking met Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam sluit zich aan als partner bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Buteressence stelt een aromabibliotheek ter beschikking en wil een rol gaan spelen in het overdragen van kennis onder mbo- en hbo-foodstudenten.

HAS Food Experience 2021: van Nederlandse miso tot aardappelnoodles

HAS Food Experience 2021: van Nederlandse miso tot aardappelnoodles

De jaarlijkse HAS Food Experience is dit jaar zoals vele event online. Ook tijdens deze digitale variant presenteren studenten van diverse studierichtingen hun project. VMT sprak enkele studenten voorafgaand aan de experience over hun projecten.

Technopolis en Food at Work schotelen scholen online lezingenreeks...

Scholen kunnen vanaf nu online op de website van Technopolis de lezingenreeks Food for the Future volgen. De reeks kwam tot stand in samenwerking met Food at Work, een initiatief van Fevia en Alimento.