Met de Aptean Food & Beverage ERP-software wil JanBax de efficiëntie verhogen zonder de ambachtelijke kookprocessen te belemmeren.

JanBax kiest branchespecifieke ERP-software van Aptean voor...

JanBax BV, Nederlandse leverancier van ambachtelijke delicatessen, implementeert Aptean Food & Beverage ERP om zijn kwaliteitscontrole te digitaliseren, de traceerbaarheid te verbeteren en het inzicht in kritieke processen te vergroten.

Hoe ziet de toekomst eruit voor de kwaliteitsmanager?

Hoe ziet de toekomst eruit voor de kwaliteitsmanager?

Kwaliteitsmanagement bestaat al sinds het ontstaan van de handel in voedingsproducten. Toch duurde het tot ver in de 20e eeuw totdat ook de overheid van zich liet horen. Om de toekomst van de kwaliteitsmanager te voorspellen, moet je eerst terugblikken.

Zo kunnen QA-managers bijdragen aan RI&E

Zo kunnen QA-managers bijdragen aan RI&E

De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Het plan van aanpak is daar een verplicht onderdeel van. Dit is opgenomen in de Arbeidsomstandighedenwet, bekender onder de naam Arbowet. Helaas staan de RI&E en het daarbij horende plan van aanpak vaak niet hoog op de agenda van bedrijven, ondanks dat deze verplicht zijn.

Webinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'

Webinar: 'QA-projecten liggen stil door corona'

DE WEEK VAN VMT - Er zijn steeds meer QA-projecten bij foodbedrijven die lijden onder de coronacrisis. "We zien dat projecten voor kwaliteitsverbetering worden uitgesteld. Een ongewisse toekomst helpt foodbedrijven niet om investeringen te doen." Kijk hier de webinar met Marco Bakker van Précon terug.

Column Safe met Sjoerd: Werkplezier verloren door de regelgeving?

Column Safe met Sjoerd: Werkplezier verloren door de regelgeving?

COLUMN - Het leven van een QA-professional wordt meer en meer bepaald door de snel veranderende wet- en regelgeving. Waar vroeger met gezond verstand naar processen werd gekeken, zijn nu allerlei wetenschappelijke studies nodig voor dezelfde processen. Is deze situatie nog wel houdbaar en werkbaar?

Tracking en tracing: steeds belangrijker en relatief ook steeds eenvoudiger

Tracking en tracing: steeds belangrijker en relatief ook steeds...

KENNISPARTNER - Traceability is van wezenlijk belang voor de voedselveiligheid. Het in korte tijd uit de markt terug kunnen halen van de juiste producten is essentieel om de veiligheid van de consument te garanderen en reputatieschade te beperken. Tegenwoordig kunnen verschillende automatiseringssystemen tracking en tracing nauwkeuriger en eenvoudiger maken.

Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren

Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren

KENNISPARTNER - In kwaliteitsland is het nooit rustig. Je moet er als kwaliteitsmanager op toezien dat producten voedselveilig zijn en aan alle kwaliteitseisen voldoen. Maar met voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving, certificeringsstandaarden en klanteisen heb je inmiddels je handen vol. Hoe behoud je het overzicht? Hoe zorg je ervoor dat je draagvlak voor kwaliteitszorg blijft houden binnen de organisatie en hoe kom je eindelijk toe aan continue verbetertrajecten?

App maakt data voedselveiligheid toegankelijk voor voedingsmiddelenindustrie

App maakt data voedselveiligheid toegankelijk voor...

Een nieuwe 'ontwikkelingsportal' die Application Programming Interface (API) technologie gebruikt, maakt de informatie over voedselveiligheid van de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) toegankelijker voor softwareontwikkelaars.

'Waarom digitale inspecties de bedrijfsprestaties verbeteren'

'Waarom digitale inspecties de bedrijfsprestaties verbeteren'

Al meerdere decennia worden binnen levensmiddelenbedrijven diverse soorten interne inspecties uitgevoerd. Maar met welke reden worden ze eigenlijk uitgevoerd, wat zijn de verplichtingen vanuit GFSI erkende voedselveiligheidsstandaarden en hoe kan de digitalisering van inspecties bijdragen aan de verbetering van je bedrijfsprestaties?

BRC versie 8: tijd voor de stap naar digitalisering?

BRC versie 8: tijd voor de stap naar digitalisering?

Onlangs is een conceptversie van de BRC Global Standard for Food Safety versie 8 gepubliceerd. Uitgave van de definitieve versie van de standaard staat gepland voor augustus 2018 en vanaf 2019 zal tegen deze nieuwe norm worden ge-audit. In deze conceptversie zijn diverse aanvullende eisen weergegeven ten aanzien van het kwaliteitssysteem en de borging hiervan. De uitbreiding van het pakket aan eisen kan mogelijk zorgen voor extra werkdruk op de kwaliteitsafdeling.