Vleesvervangers vervangen vooral vlees in catering en horeca
De consumptie van vleesvervangers en plantaardige zuivel is de afgelopen twee jaar flink gegroeid in de Nederlandse foodservice. Vooral in de horeca...
De consumptie van vleesvervangers en plantaardige zuivel is de afgelopen twee jaar flink gegroeid in de Nederlandse foodservice. Vooral in de horeca...
Proveg formuleerde 6 kansen voor plantaardig in kant-en-klare producten nadat een rapport van Future Market Insights groei in die categorie...
Supermarktketen Lidl België geeft aan de verkoop van plantaardige eiwitproducten te willen verdubbelen tegen 2030. Uit eigen onderzoek blijkt dat...
De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraaninstallatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...
Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...
In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke...
De kruiden- en specerijenproducent Verstegen komt op de markt met een droge mix bestaande uit kruiden, specerijen en een plantaardig eiwit. De...
"Ze verspreiden misinformatie," zegt Ivo Rzegotta van de Good Food Institute (GFI) aan VMT.nl. Hij doelt op het pleidooi van Frankrijk, Italië en...
Pasta bolognese met plantaardig gehakt is even verzadigend als de variant met vlees. Hetzelfde geldt voor een curry met plantaarde kipstukjes. Dit...
Wat betekent het voor de gezondheid van de Nederlandse bevolking als het voedingspatroon voor 60% uit plantaardige eiwitten bestaat? De minister van...