Food Safety Event 16 november: van PFAS tot beheersing grondstofgevaren en van biofilms tot schimmels en mycotoxinen

Food Safety Event 16 november: van PFAS tot beheersing...

Welke beheersmaatregelen kun je nemen tegen milieucontaminanten, zoals BBP en PFAS in voeding? Welke nieuwe voedselveiligheidsrisico's brengt de klimaatverandering met zich mee? Wat moet de foodindustrie met PFAS? Hoe gaan we biofilms voor eens en voor altijd effectief te lijf? Deze en veel meer prangende vragen worden uitgediept op het Food Safety Event van VMT op 16 november.

Voedselveiligheid: de gevaren aan de inkoopkant

Voedselveiligheid: de gevaren aan de inkoopkant

Het vernieuwde NVWA-informatieblad 64 van november vorig jaar heeft het nodige stof doen opwaaien. Inhoudelijk is er nauwelijks iets gewijzigd, maar nog altijd is er volgens de NVWA onvoldoende aandacht voor de voedselveiligheid aan de inkoopkant. In dit artikel belicht Paul Besseling, Food Safety Consultant bij Précon Consultancy Group de problematiek van verschillende kanten. Een oplossing blijkt niet eenvoudig, maar komt wel dichterbij.

In 2022 gebeurde er veel in wetgeving binnen de voedingsindustrie

Dit gebeurde er in 2022 in wetgeving in de voedingsindustrie

2022 was op veel vlakken een bewogen jaar. Oplopende prijzen en tekorten aan grondstoffen zorgden voor verschillende uitdagingen bij producenten. Ook in wetgeving gebeurde er veel. Er waren veel ontwikkelingen op het gebied van Nutri-Score, MOAH en E171. In dit artikel een overzicht van de 15 meest gelezen berichten in wetgeving in 2022.

NVWA publiceert een nieuw Infoblad 64

NVWA publiceert nieuw Infoblad 64: 6 tips van een QA'er

De NVWA voegt Infoblad 64 en Infoblad 65 samen in één nieuw Infoblad 64. Het nieuwe Infoblad 64 is volgens de voedselautoriteit 'een handreiking dat een aantal controlemogelijkheden beschrijft die levensmiddelenbedrijven kunnen toepassen bij het beheersen van de relevante gevaren verbonden aan de inkoop van levensmiddelen en grondstoffen.' QA'er Michelle de Lepper geeft 6 tips.