Het oeroude worstenbroodje, maar dan Halal gecertificeerdVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Het oeroude worstenbroodje, maar dan Halal gecertificeerd

Halal is aan een stevige opmars bezig. Steeds meer retailers en producenten duiken in dit lucratieve gat in de markt. Daarmee gaat ook Halal-certificering een grotere rol spelen. Kadir Ahmed van Kadir's en Miran Ismael van het European Certification Centre for Halal praten ons bij over wat er allemaal bij komt kijken.

V.l.n.r.: Zeki Teker van Teker Group, Ludo Tuyaerts van GEA Food Solutions en Hüseyin Teker van Teker Group. Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Teker Group breidt uit in Charleroi vanwege groeiende vraag

De Teker Group zet grote stappen. De Belgische kipspecialist bouwt een moderne productiefaciliteit van 10.000 m2 in Charleroi en nam begin september Lonki Food Group, een konijnenslachthuis uit Temse, over. 'We willen meer volumes draaien om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen', zegt CEO Huseyin Teker. GEA Food Solutions is een belangrijke partner in het nieuwbouwproject.

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

Startup wil Nestlé van halal segment worden: 'Het is geen niche meer'

STARTUP BELICHT - "Eten dat je deelt, is twee keer zo lekker", stelt de oprichter van Kadir's. Omdat hij op feestjes steeds buiten de boot viel qua eten, besloot Kadir Ahmed zelf halal snacks te maken. Met verschillende snacks wil hij 'mensen verbinden'. VMT sprak met Ahmed over de oprichting, ontwikkeling en verdere plannen van de startup.

Naast het eigen merk Remia produceert de fabriek ook de vele private
labels, exporteert zij 40% van haar volume, en maakt ook bio, koosjer en halal-producten. Foto: Wouter Burggraaf

Remia verbetert proces sauzen en weet storingen tot een minimum te...

COLUMN- Het is mooi om bij een bedrijf als Remia te zien dat voedselveiligheid en milieu hoog in het vaandel staan. Het uitgangspunt blijft om storingen tot een minimum te beperken. Wouter Burggraaf geeft een inkijkje hoe verbeteringen samen met de plant manager en technische dienst worden opgepakt bij de sausenfabriek in Den Dolder.

Belgische recalls en waarschuwingen augustus: STEC bacterie in spinazie

Belgische recalls en waarschuwingen augustus: STEC bacterie in...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van augustus. De laatste wapenfeiten: STEC bacterie in gewassen en ongewassen spinazie.

Wetgeving voor additieven is complex. VMT geeft een overzicht van de geldende wetgevingVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Additieven: overzicht van geldende wetgeving voor verschillende...

Welke additieven mogen worden toegevoegd aan levensmiddelen? Onder welke voorwaarden en in welke hoeveelheden? Welke strengere regels gelden voor biologische, biodynamische, vegetarische en veganistische voedingsmiddelen? Hoe etiketteer je additieven en hoe vertaal je ze naar andere EU-talen? VMT geeft een overzicht van de laatste stand van zaken.

Nieuwe fabriek Grozette in Woerden. 
Foto's: Marco De Swart

Nieuwe fabriek Grozette: strooikaas maken met behulp van zwaartekracht

Kortere en flexibelere productielijnen plus een capaciteitsverdubbeling. Dat heeft de nieuwe fabriek van Grozette. Het kaasverwerkende bedrijf uit Woerden kreeg bovendien het hoogst haalbare BREEAM duurzaamheidscertificaat voor de nieuwbouw. Ewald Bontje, directeur van Grozette, staat uitgebreid stil bij de belangrijkste veranderingen in het productieproces.

Hieraan moeten voedingsmiddelen voldoen om de koosjer-claim te dragen

Hieraan moeten voedingsmiddelen voldoen om de koosjer-claim te dragen

Dat er in Israël veel koosjere voedingsmiddelen worden verkocht, is vanzelfsprekend. Maar ook in de Verenigde Staten steeg de omzet de laatste vijf jaar met maar liefst 12 procent per jaar. Zien we deze trend ook al in Nederland? Welke ingrediënten zijn wel en niet toegestaan in koosjere voedingsmiddelen? Welke e-nummers mogen wel en niet gebruikt worden? En welke eisen gelden er voor de productieprocessen?

NVWA verscherpt toezicht op dierenwelzijn en voedselveiligheid tijdens Offerfeest

NVWA verscherpt toezicht op dierenwelzijn en voedselveiligheid...

De NVWA houdt tijdens het Offerfeest 2021 naar eigen zeggen strikt toezicht op het doden van dieren. In elk slachthuis zijn dierenartsen aanwezig die toezien en ingrijpen wanneer regels niet worden nageleefd op het gebied van dierenwelzijn, voedselveiligheid en coronamaatregelen.

Madhura Rao

'Retail beïnvloedt keten door voedselveiligheidslabels'

De retailsector oefent door voedselveiligheidslabels invloed uit op de manier waarop wereldwijd voedsel wordt geproduceerd, verpakt, vervoerd en opgeslagen. Dat zegt promovenda Madhura Rao in een proefschrift dat ze onlangs publiceerde.