Column: 3 grote trends in voedsel
KENNISPARTNER - Aan het begin van het nieuwe jaar ziet Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners veel berichten langskomen met de...
KENNISPARTNER - Aan het begin van het nieuwe jaar ziet Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners veel berichten langskomen met de...
Biologische landbouw krijgt een flinke duw in de rug. In de onlangs verschenen Europese Farm to Fork strategie is er namelijk veel aandacht voor...
Met regelmaat komt bij ons thuis de vraag naar voren: 'Wat doe ik vandaag nou weer op mijn brood?' Zeker als we eens wat uitgebreider de tijd nemen...
Het is steeds weer een leuk uitje. Knuffelen van kuikentjes op een pluimveebedrijf, snoepen van tomaatjes in een tomatenkas, zelf plukken van bessen...
Een lekker, gevarieerd en gezond kindermenu, dat kan toch ook? Laatst was het weer eens zover; gezellig met twee gezinnen uit eten. Vier kinderen...
's Avonds drink ik graag een glaasje wijn. Of twee … of drie … Rood in de winter, wit of rosé in de zomer. Biologisch en bij voorkeur van niet te ver...
Tien minuten fietsen is het. Tien minuten hooguit naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn, Jumbo of PLUS. En binnen die straal vind ik ook nog een...
Al jaren krijgen we via de media te horen dat we twee ons groente en twee stuks fruit moeten consumeren. Twee ons groente, hoeveel is dat eigenlijk?...
Na milieu, MVO en duurzaam is circulaire economie ineens het begrip dat overal opgang doet. Terecht, want de kringloop is de kern van ons bestaan....
Als we naar een duurzame samenleving willen dan is één ding zeker noodzakelijk; we zullen allemaal wat minder vlees moeten gaan eten. Minder en...