Beeld: Tony's Chocolonely
Chocolade

Kleur paars zorgt voor juridische stappen tegen Tony's Chocolonely

Mondelez International heeft juridische stappen tegen een nieuwe campagne van Tony's chocoloney ondernomen. De chocoladeproducent moet de reeks chocoladerepen voorlopig van de Duitse markt halen. De paarse kleur van de verpakking schoot de multinational in het verkeerde keelgat.

Cacao

Paaseitjes dit jaar duurder vanwege hoge suiker- en cacaoprijzen

(Update) Paaseitjes en andere chocoladeproducten die nu in de schappen liggen, zijn duurder geworden. Economen van ABN Amro, RaboResearch en ING verwachten dat de prijzen van suiker voorlopig hoog blijven en die van cacao verder stijgen.

“We werken in de origine landen nauw samen met cacaoboeren om de ‘beste’ cacaobonen in te kunnen kopen. Zo zorgen we ervoor dat onze chocolade een geweldige smaak heeft.”
Belgische chocolade

'Kwaliteitspremie en de chocoladebonus zijn tot 5 maanden extra...

Belcolade wil in 2025 koolstofneutraal produceren, maar voor de chocoladefabrikant houdt duurzaamheid meer dan dat in. "We hebben de ambitie om het aantal cacaoboeren in ons Cacao-Trace duurzaamheidsprogramma met 25% per jaar verder te laten groeien tot 25.000 in 2025. Tegelijkertijd behouden we de kwaliteitsnormen van onze cacao", zegt Youri Dumont.

Cacao

Tony's Chocolonely publiceert jaarverslag: 'uitbuiting van...

Tony's Chocolonely publiceerde in januari hun jaarverslag over het jaar 2022/2023. Hierin kwam een belangrijk onderwerp naar voren: de uitbuiting van cacaoboeren in Ivoorkust en Ghana. Het bedrijf constateerde hierbij drie belangrijke oorzaken.

Cacao

Gudrun gebruikt nevenstroom cacaoboon voor vulling van praline

Gudrun introduceert een praline dat volgens het principe van upcycling is ontwikkeld. Het bedrijf uit het Belgische Lier gebruikt een cacao-nevenstroom, die anders in de afvalstroom terecht zouden komen.

Chocolade

Écht duurzame chocoladeletters? Sinterklaas blijft verrassen

Chocolatemakers maakt namens Sinterklaas duurzame chocoladeletters van eerlijke cacao, die naar Nederland worden gezeild. Wat maakt Chocolatemakers nou zo duurzaam? Dit artikel belicht hoe de producent zich onderscheidt van andere chocolademakers.

  1. Wat betekent ontbossingswet voor foodproducenten: de ontwikkelingen voor 5 grondstoffen op een rij
  2. Nieuwe smaken spotten met AI? Dragonfruit en mungboon lijken veelbelovend
  3. Albert Heijn en Tony's Chocolonely willen meer traceerbare chocolade. 'Met alleen certificering bereiken we onze doelen niet'
  4. Zoetwarenexpert: 'De grondstofprijzen waren altijd in beweging, maar nooit zo extreem'
  5. Wederom brand: ditmaal in cacaofabriek Dutch Cacao in Amsterdam
  6. Brand in cacaoloods van Vollers in Westzaan
  7. EFSA maakt zich zorgen om kankerverwekkende nitrosamines in voedsel
  8. Zware metalen maken gezonde extra pure chocolade toch problematisch
  9. Baronie & Cémoi gaat chocolade verwerken via open chain Tony's Chocolonely
  10. Olam en NVWA over 'gifkoekjes': 'Er is onjuiste informatie gedeeld'
  11. Johan Hulleman (ex-Jumbo): 'Wet over ontbossing gaat grote impact hebben op retailers'
  12. Duurzaamheid en leefbaar inkomen hand in hand: 'Grote producenten betalen onvoldoende voor cacao'
  13. Koffie, cacao, soja en palmolie onder de loep: EU verbiedt invoer producten die bijdragen aan ontbossing
  14. Voor abonneesWebinar: Voedselveiligheidscultuur bij OFI: 'Bewustzijn loopt als rode draad door organisatie'
  15. FiE-innovatie-award: van koolzaadeiwit tot paddenstoelenextract
  1. Barry Callebaut herontwerpt chocoladeproces voor 'tweede generatie' chocolade
  2. Voor abonneesVMT Summerclass QA 4: Zo maak je risicomanagement van pathogenen minder intuïtief
  3. Grens tussen gourmet- en industriële producten vervaagt
  4. Ben & Jerry's sluit zich aan bij Tony's Chocolonely's slaafvrije chocolade keten
  5. Nieuwe duurzame bron voor cacao? Kweekchocolade wordt als mogelijke optie gezien
  6. Chocoladereep Toblerone verliest Zwitserse identiteit
  7. Column: Cacao als wereldverbeteraar
  8. Barry Callebaut maakt 'nutraceutical' fruitdrankje van cacao met EFSA-goedgekeurde claim over flavanolen
  9. Tony's Chocolonely compenseert boeren voor leefbaar inkomen bij dalende cacaoprijs
  10. Leonidas schakelt per 1 oktober over op gecertificeerde cacao voor zijn pralines
  11. Partnership Cacaolab en Puratos verankert R&D in chocolade in België (+video)
  12. 5 punten uit het duurzaamheidsrapport van Mondelēz International
  13. Documentaire over cacao-industrie resulteert in frisdrank van cacaovrucht: 'We gaan niet voor het zoveelste goedbedoelde initiatiefje'
  14. Dit vindt Tony's Chocolonely van kwijtraken slaafvrij keurmerk
  15. Nestlé gaat voor netto-nul emissie tegen 2050