Pathogenen in de fabriek? Deze 7 artikelen helpen je verder
Welke pathogenen kunnen voorkomen in de fabriek? Hoe voorkom je besmettingen? En hoe kun je hier als kwaliteitsmanager het beste mee omgaan? In dit...
Welke pathogenen kunnen voorkomen in de fabriek? Hoe voorkom je besmettingen? En hoe kun je hier als kwaliteitsmanager het beste mee omgaan? In dit...
COLUMN - Ongeveer tien jaar geleden was er een uitbraak in de Verenigde Staten door met Listeria besmet consumptie-ijs. Miljoenen aten dit ijs zonder...
In Spanje vond in april 2023 een recall plaats van gemalen kaneel die was besmet met C. perfringens.
De bacterie Bacillus cereus kent meerdere uitdagingen voor zowel de industrie als het laboratorium. Maar waarom is dit pathogeen zo lastig te...
Zoals de meeste lezers van de themanieuwsbrief Voedselveiligheid wel weten, is het niet makkelijk om vast te stellen waardoor personen een...
In december 2022 verscheen een publicatie in Journal of Food Protection over de veiligheid van verse sla en gemengde verse slamelanges. Onderzoekers...
Minstens tachtig mensen, vooral jongeren en kinderen, kregen in augustus 2022 voedselvergiftiging nadat ze in een stadion in Zweden spaghetti...
Bacillus cereus veroorzaakte in 2020 in Europa het grootste aantal uitbraken door voedselvergiftiging. Tijd om deze bacterie in dit On Topic-artikel...
Eind maart 2022 haalde de Zweedse producent van havermelk in Finland, producten uit de verkoop van het merk Oatly, in Finland, Estland en Zweden. Er...
ILVO, UGent en KU Leuven ontrafelden het mechanisme waarmee endosporen van bederf- of ziekteverwekkende bacteriën van de Bacillus cereus groep...