Nadia Lapage van FEVIA: “Het is geen toeval dat voedingsbedrijven jaar na jaar goed scoren op de Factory of the Future awards”

Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's...

Pomuni Frozen en Barry Callebaut kregen onlangs de Factory of the Future 2023 award. Eerstgenoemde producent van aardappelproducten automatiseerde de productie volledig. De medewerkers die overbleven, storten zich vooral op controle. De chocoladefabriek van Barry Callebaut is een 'smart factory'. Operators hebben real time inzicht in het proces en worden begeleid door een virtuele assistent.

Volgens het Verpakkingsfonds leveren de verpakkingsketens een grote en actieve bijdrage aan het volledig circulair maken van de Nederlandse economie, die daarbij tot de Europese koplopers behoort. 
Foto: Shutterstock

Navulverpakking van Unilever wint Afvalfonds Verpakking Awards

Donderdag 9 juni was de eerste editie van de Afvalfonds Verpakkingen Awards. Er werden negen onderscheidingen uitgereikt in zeven categorieën aan bedrijven en organisaties die afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. Unilever was een van de prijswinnaars, voor zijn navulverpakkingen voor Cif.

Met WheyMore maakte het team van Thomas More een lekker, vegetarisch drie-in-één product.

Jongeren willen op 3 manieren anders vorm geven aan de voeding van...

Het team van de Thomas More Hogeschool won deze week met WheyMore de eerste prijs van de Food At Work Ecotrophelia Awards. De tweede prijs ging naar het team van UGent voor ChiPEULata. Jongeren willen op 3 manieren anders vorm geven aan de voeding van morgen.

5 Genomineerden voor de eerste Bio-VLAM award

5 Genomineerden voor de eerste Bio-VLAM award

Een bioproduct dat geïntroduceerd werd op een nieuwe markt of een vernieuwend verkoopconcept? Of een vernieuwend initiatief op vlak van sociaal ondernemen of personeelsbeleid? Volgens Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits is het belangrijk innovatieve bio-producten in de kijker te plaatsen.

Award voor Europese mkb moet duurzaamheid belonen

Award voor Europese mkb moet duurzaamheid belonen

The Foodies is een award voor de voedsel- en drankenindustrie binnen Europa ingesteld door FDE, de Europese belangenbehartiger voor de voedingsmiddelenindustrie. Bijna 300.000 kleine en middelgrote bedrijven maken kans op prijzen in drie categorieën.

Vandemoortele Izegem is het vlaggenschip: "Betrokkenheid medewerkers...

De automatisering en de digitalisering in de fabriek van Vandemoortele in Izegem evolueert steeds verder. Gewerkt wordt aan nieuwe plannen. De Fabriek van de Toekomst 2020 is het vlaggenschip binnen het concern. Betrokkenheid van de medewerkers is de succesfactor, weten de site manager en de project manager te vertellen.

Spa Monopole krijgt de hoogst mogelijke certificering voor duurzaam...

De site van Spa Monopole kreeg het Platinum-certificaat toegekend door de Alliance for Water Stewardship (AWS), het meest gerenommeerde label op internationaal niveau voor duurzaam waterbeheer.

Too Good to Go wint marketingaward, ook Vegetarische Slager en Hello Fresh vallen in de prijzen

Too Good to Go wint marketingaward, ook Vegetarische Slager en Hello...

De app die voedselverspilling probeert tegen te gaan door overgebleven producten van supermarkten en restaurants te koppelen aan consumenten heeft een marketingaward gewonnen.

Max&Bien en Petit Veganne winnaars 1e Vegan Cheese Awards ProVeg

Max&Bien en Petit Veganne winnaars 1e Vegan Cheese Awards ProVeg

Tijdens de zesde editie van VeggieWorld in Utrecht zijn de eerste Vegan Cheese Awards uitgereikt.

Innovatie-Awards FiE: 10 innovatieve winnaars (video)

Innovatie-Awards FiE: 10 innovatieve winnaars (video)

Van de 34 genomineerden zijn 10 winnaars gekozen voor de Fi Innovation Awards. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de Food Ingredients Europe in Parijs.