12-03 | VMT webinar Food Safety by Design

12-03 | VMT webinar Food Safety by Design

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Een VMT-webinar op 12 maart om 10:00u geeft inzicht in de Food Safety by Design-benadering bij het gebruik van zijstromen.

Om voedselproducenten te ondersteunen bij het borgen van de veiligheid en houdbaarheid van hun producten, is er een digitale tool ontwikkeld door Wageningen Food & Biobased Research in samenwerking met Wageningen Food Safety Research. De tool biedt producenten een gestructureerde en geautomatiseerde manier om potentiële gevaren voor veiligheid en houdbaarheid in nieuwe situaties te identificeren en beheersen, gebaseerd op actuele wetenschappelijke kennis. Hierover gaat het webinar op 12 maart. Het webinar is gratis voor VMT-abonnees.

Webinar Food Safety by Design: hoe borg je de voedselveiligheid bij hergebruik van zijstromen?

10:00 – 10:25 | Praktische toepassing Duynie

Spreker: Derk van Manen - Chief Corporate Affairs Officer bij Duynie

Derk van Manen opent de sessie met een overzicht van de belangrijkste vereisten waaraan voldaan moet worden bij het hergebruik van zijstromen in de voedingsindustrie. Hij schetst de uitdagingen en de concrete behoeften van bedrijven die actief aan de slag willen met duurzame verwerking en hergebruik van zijstromen.

10:25 – 10:50 | Wetenschappelijke inzichten: voedselveiligheid en hergebruik van zijstromen

Spreker: Masja Nierop Groot, Senior Scientist Applied Food Microbiology, Wageningen Food & Biobased Research

Masja Nierop Groot presenteert hoe de Food Safety by Design-tool voedselproducenten ondersteunt bij het identificeren en beheersen van voedselveiligheidsrisico’s. Ze bespreekt hoe de ontwikkelde tool producenten helpt om risico’s te identificeren en beheersen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden demonstreert ze hoe bedrijven de tool kunnen inzetten als ondersteuning van de borging van de voedselveiligheid. 

Het webinar betreft een opname van de sessie hierover op het Food Safety Event van november 2024. Tijdens de webinarsessie is er gelegenheid om vragen te stellen in de chat. Deze worden dan door de sprekers beantwoord of door VMT doorgespeeld aan de juiste expert. Meld je hier aan!

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Eiwit uit insecten, kan de bakkerij daar iets mee?
  2. Voor abonneesBotulisme mogelijk door fabricagefout treklipje: recall tonijn in blik
  3. 26/03/2025 | VMT Webinar: Ultrabewerkte voeding in de spotlight
  4. Voor abonneesHoe ontwikkelde Flora Food Group de papieren boterkuip? 'Klikgeluid bij sluiten essentieel'
  5. Voor abonneesVreugdenhil: 'Elektrificatie hapert door ongelijk speelveld op het net'
  6. Voor abonneesFijne vakantie? Norovirusuitbraak treft ruim 100 passagiers cruiseschip
  7. Europese Commissie doet voorstel voor versoepeling CSRD en CSDDD: met name versoepeling mkb
  8. Voor abonneesVernieuwd Handboek Additieven: 11 tips van de NVWA
  9. Belgische recalls en waarschuwingen februari: verkeerde houdbaarheidsdatum moka-taart
  10. Productinnovaties februari: Crisp introduceert maaltijden met regeneratief geteelde 'No Shit' groenten
  1. Oprichters Ben & Jerry's overwegen ijsmerk terug te kopen van Unilever
  2. GesponsordAptean 2025 Trendrapport: Groei, AI en efficiëntie in de voedings- en drankensector
  3. Nieuwe voedselmachines 2025: Domino introduceert Dx-Serie lasercodeersystemen voor drankenfabrikanten
  4. Nestlé introduceert 'KitKat Tablets' en verdubbelt productiecapaciteit
  5. Voor abonnees3 betrokkenen aangeklaagd door salmonella-uitbraak
  6. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  7. 'Probiotica' als gezondheidsclaim? Zo luidt de uitspraak van de Europese Ombudsman
  8. Vleesvervangers ultrabewerkt? 'We kunnen minder bewerkte varianten ontwikkelen die op vlees lijken'
  9. Voor abonneesZorgelijk: 3 doden en meer dan 100 zieken door voedselvergiftiging in verzorgingshuizen
  10. Hein Schumacher vertrekt als topman Unilever