15/11 - 28/11/2024 | Duurzame Bedrijven Dagen

15/11 - 28/11/2024 | Duurzame Bedrijven Dagen

De Duurzame Bedrijven Dagen vinden plaats van 15 tot en met 28 november.

Tijdens de tweede editie van de Duurzame Bedrijven Dagen openen bedrijven en maatschappelijke organisaties hun deuren voor collega-ondernemers om kennis en ervaringen te delen over verduurzaming van bedrijfspanden, terreinen en productieprocessen. De focus ligt op praktische verduurzamingsmaatregelen en mogelijkheden om kosten te besparen, zoals het terugdringen van energieverbruik en het hergebruik van materialen.

Een bezoek tijdens de Duurzame Dagen levert nieuwe contacten op en kan ook tot een samenwerking leiden. Onder andere InSus in Duiven en De Hortus Botanicus in Amsterdam delen hun innovaties, zoals verduurzaming door hergebruik van elk restproduct en het terugdringen van gasgebruik door een gedeeld Warmte-Koude opslagsysteem via een ondergrondse koppeling.

De Duurzame Bedrijven Dagen vinden plaats van 15 tot en met 28 november. Meer informatie over alle deelnemende bedrijven, hun openingsmomenten en duurzame maatregelen is te vinden via deze link.

Ceo Robert van Ballengooien van Van Loon Group. Foto Bert Jansen
hybride

Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'

Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.

Alternatief voor zuivel

Zal lokale soja yoghurteters over de streep trekken? Jumbo en De...

De Nieuwe Melkboer ontwikkelde een plantaardige yoghurtvariatie waarin ze onder andere de hele - in Nederland geteelde- sojaboon gebruiken. Jumbo legt het in meer dan 300 winkels in de schappen onder het huismerk Jumbo met het label 'Direct van de Boerderij'. Dit product raakt alle trends aan: lekker, Nutri-Score A, eiwit- en vezelrijk en lokaal geproduceerd. Hoe dat tot stand is gekomen, vertelt Menno Wigtman van Jumbo aan VMT. En Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer vertelt over de productontwikkeling.

Duurzaamheid & MVO

19-03 | Webinar: Hoe stel je haalbare Science-Based Targets...

Moet jij Science-Based Targets (CO₂-reductiedoelen) opstellen voor retailklanten zoals Albert Heijn, Lidl of Jumbo? Dan loop je ongetwijfeld tegen vragen aan: Hoelang duurt een SBTi-proces? Welke data heb je nodig? Hoe pak je je daadwerkelijke CO₂ reductie aan? Wat zijn de consequenties als je doelen niet haalt? Tijdens dit webinar krijg je een helder stappenplan met praktische handvatten om operationeel haalbare Science-Based Targets te stellen en te halen.

Kweekopstelling van waterlinzen bij Aeres Hogeschool Dronten
Waterlinzen

Yoghurt met waterlinzen? Consortium onderzoekt de mogelijkheden

Een consortium heeft de afgelopen twee jaar uiteenlopende hobbels genomen om waterlinzen aan onze voedingsketen toe te voegen; ontkleuren, drogen en op grote schaal produceren. Met de goedkeuring door EFSA zijn er nu stappen mogelijk en ligt er een kans voor producent en consument.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.