03/09/2024 | New Food Conference

03/09/2024 | New Food Conference

De New Food Conference vindt op 3 oktober plaats in Berlijn.

De New Food Conference nodigt iedereen uit die geïnteresseerd is in innovatieve voedseltechnologieën op 3 oktober in Berlijn. Het evenement heeft een samengesteld programma bestaande uit inzichten, een startup area, proeverijen van hapjes en tal van netwerkmogelijkheden.

Meer informatie vindt je via deze link.

Beeld: NVWA

Na 'seks-honing' treedt NVWA ook op tegen 'seks-kruidenpreparaten'

De NVWA waarschuwt consumenten voor kruidenpreparaten met het verboden ingrediënt tongkat ali. Dit ingrediënt is mogelijk kankerverwekkend. Het ingrediënt zit veelal verwerkt in kruidenpreparaten voor een beter seksleven. De NVWA draagt verkopers op te stoppen met de verkoop en deelde boetes uit.

DNV is geaccrediteerd voor de autocontrolegids

DNV is geaccrediteerd voor de autocontrolegids

Certificeringsbedrijf DNV is vanaf dit jaar geaccrediteerd om het autocontrolesysteem van bedrijven in de voeding te auditen. Na de audit volgt een certificaat waarna onder andere de controlefrequentie door het FAVV afneemt als ook de jaarlijkse FAVV-bijdrage. "Bovendien vergewissen bedrijven zich er zo van dat ze geheel volgens de voedselveiligheidsnormen werken. Dat creëert extra vertrouwen bij klanten."

foto: Pixabay

Strafrechtelijk onderzoek gestart naar dodelijke listeria-uitbraak...

Een listeria-uitbraak, gelinkt aan vleeswaren van Boar's Head, heeft in de Verenigde Staten al 10 doden en 59 ziekenhuisopnames veroorzaakt. Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart, nadat aan het licht is gekomen dat ernstige hygiëneproblemen in de fabriek in Virginia onopgelost bleven.

Belgische recalls en waarschuwingen van oktober:   listeria monocytogenes in kazen

Belgische recalls en waarschuwingen van oktober: listeria...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van oktober: listeria monocytogenes in kazen, ettikeringsfout Filet de Saxe, mogelijke Salmonella in droge worst en STEC stammen in biologische kaas.