Quality Workflow al operationeel bij diverse voedingsmiddelenbedrijven

Quality Workflow al operationeel bij diverse voedingsmiddelenbedrijven

Fresh Quality Support lanceerde een nieuwe website met een animatievideo met uitleg over het programma.

Het programma Quality Workflow - operationeel in diverse voedingsmiddelenbedrijven -  helpt bij het implementeren van voedselveiligheidscultuur in organisaties.

Kwaliteitszorg en coaching

Daniël Zwiers en José Meesters-Zwiers combineerden hun kennis van kwaliteitszorg en coaching om Quality Workflow in de markt te zetten. “Onze gecombineerde achtergrond zorgt ervoor dat wij kunnen garanderen dat wij mensen uit alle lagen van een bedrijf in beweging krijgen voor voedselveiligheid”, vertelt Daniël Zwiers, eigenaar van Fresh Quality Support, het bedrijf achter Quality Workflow.

Cyclus van continu verbeteren

Fresh Quality Support vindt ‘het-in-beweging-zetten van mensen’ het belangrijkste. “Dat zorgt voor een succesvolle implementatie van de voedselveiligheidscultuur in alle lagen van een bedrijf.” Het programma Quality Workflow geeft structuur aan alle betrokken medewerkers, over hoe de voedselveiligheidscultuur wordt geïmplementeerd. De focus ligt hierbij op de cyclus van het continu verbeteren.

De Amerikaanse voedselveiligheidsexpert Frank Yiannis van de Federal Drug Administration (FDA). Voor abonnees
Voor abonnees
Bedrijfscultuur

Voor abonnees FDA-er geeft tips voor een werkende Food Safety Culture: 'begin...

Training? Testen? Inspecties? Natuurlijk, dit zijn belangrijke zaken in het streven naar voedselveiligheid. Maar ze werken onvoldoende, zegt de Amerikaanse voedselveiligheidsexpert Frank Yiannis van de U.S. Food and Drug Administration (FDA). Bouwend op jaren ervaring bij Walmart, Disney en FDA deelt hij in dit artikel 5 tips voor het bouwen van een Food Safety Culture.

Ben and Jerry’s fabriek in Hellendoorn
foto:Arie KievitVoor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Checklist van 7 punten: 'Voedselveiligheid in de hele organisatie...

Dat voedselveiligheidsbeleid effectief moet zijn, spreekt vanzelf. Maar hoe zorg je voor een goede evaluatie van je voedselveiligheidsbeleid om te zien of dat echt zo is? Unilever en Royal A-ware Food Group geven 7 overzichtelijke tips op een rij.

Met een pubquiz over voedselveiligheid werd de Food Safety Week bij Tony's Chocolonely besloten.Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees Hoe Tony's Chocolonely het hele hoofdkantoor liet warmlopen voor...

Vrijdag 7 juni was het World Food Safety Day. "Daar moeten we iets mee", dacht het Quality & Food Safety-team van Tony's Chocolonely. Maar die dag werd een hele week. Iedereen op het hoofdkantoor in Amsterdam moest eraan geloven: van een food safety bingo tot een pubquiz en een lezing van oprichter Teun van de Keuken. "Voedselveiligheid laagdrempelig en speels op de kaart zetten."

Beeld: Burg Group
Duurzaamheid

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging buiten Europa. VMT sprak met CEO Patricia Surendonk en duurzaamheidsspecialist Andrea Bolhuis over deze nieuwe stap.

Voor abonnees
Voor abonnees
Voedselveiligheid

Voor abonnees 10 tips: Zo communiceer je over voedselveiligheid in de productie

Daniël Zwiers van Fresh Quality Support groeide op in een ambachtelijke slagerij en weet hierdoor hoe belangrijk voedselveiligheid is. En hoe je daarover moet communiceren met je mensen. Hij geeft tien tips over hoe je dat aanpakt. "Ik wil het liefst het informele van het kleinschalige ook terugzien in een grote industriële omgeving. Je moet op een positieve manier iets triggeren bij je mensen, een knop omzetten."

Beeld: Tony's Chocolonely
Chocolade

Kleur paars zorgt voor juridische stappen tegen Tony's Chocolonely

Mondelez International heeft juridische stappen tegen een nieuwe campagne van Tony's chocoloney ondernomen. De chocoladeproducent moet de reeks chocoladerepen voorlopig van de Duitse markt halen. De paarse kleur van de verpakking schoot de multinational in het verkeerde keelgat.

Brood

Directeur NVB: 'Brood speelt belangrijke rol in eiwittransitie'

De crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkersindustrie is de laatste maanden veel in het nieuws. VMT sprak over deze en meer onderwerpen met Wim Kannegieter, directeur van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en Edith van Peij, kennisspecialist voeding en levensmiddelenwetgeving bij NBC Foodbase en werkzaam voor de NVB.

Europese Commissie

FAVV wil voedselveiligheidscultuur in Europa op de kaart zetten

De voedselautoriteit FAVV grijpt het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie van 1 januari tot 30 juni aan om het thema 'Food Safety Culture' in Europa op de kaart te zetten. Op het gebied van diergezondheid, geeft de FAVV aandacht aan het thema preventie, bioveiligheid en vaccinatie.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.