Waterhergebruik is ondanks de uitdagingen in veel gevallen rendabel voor de voedingsmiddelenindustrie

Waterhergebruik is ondanks de uitdagingen in veel gevallen rendabel...

KENNISPARTNER - Waterhergebruiken. Is dat nou echt nodig en wat levert het nou daadwerkelijk op? Vragen die niet zo een, twee, drie te beantwoorden zijn. Ieder productieproces is redelijk uniek en de lay-out van leidingen in een fabriek laat zich niet altijd eenvoudig aanpassen. Toch is er technisch heel veel mogelijk. Het is de moeite waard om er eens oriënterende gesprekken over aan te gaan.

André Mepschen, Water Alliance

"Waterverbruik terugdringen? Het moet gewoon!"

KENNISPARTNER - "Consumenten kijken vaak naar de industrie als het gaat om waterbesparing. 'Wat helpt het nou als ik minder lang douche of mijn auto minder vaak was, als de industrie nog zo ontzettend veel water gebruikt?' Ondanks dat het drinkwaterverbruik voor 70% bij huishoudens ligt, is de industrie toch wel gevoelig voor deze trend en willen ze steeds vaker verduurzamen," vertelt André Mepschen van Water Alliance. In dit artikel beschrijft Mepschen de noodzaak van een radicale omslag in ons denken.

Albert Heijn

'WaterKlimaatHub' lost waterproblemen in de agrovoedingketen op

Vanuit economische uitdagingen wil de WaterKlimaatHub oplossingen introduceren bij bedrijven, maar ook de balans tussen watervraag en -aanbod in de landbouwsector beter op mekaar afstemmen.

Hergebruikt water kan 100% veilig zijn

Hergebruikt water kan 100% veilig zijn

De technologie voor waterhergebruik in de voedingsindustrie is voorhanden. De innovatie zit in de implementatie ervan, vertelt Veerle Depuydt van het Vlaams Kenniscentrum Water. Het kenniscentrum publiceerde samen met Fevia Vlaanderen een brochure en een leidraad Waterhergebruik.