Producenten en brancheverenigingen reageren op de aangekondigde invoering van de Nutri-Score

Verdeelde reacties op invoering Nutri-Score: 'Met name de vreemde...

Na jarenlange discussie kondigde staatssecretaris Maarten van Ooijen eind april aan de Nutri-Score vanaf 2024 in te voeren in Nederland. Na eventuele aanpassingen van het algoritme moet de Nutri-Score het vrijwillige voedselkeuzelogo worden. VMT deed een rondvraag en vroeg een reactie op de invoering.

Voedingscentrum: consument verspilt minder brood en zuivel, maar meer groente en fruit

Voedingscentrum: consument verspilt minder brood en zuivel, maar meer...

Nederlanders verspilden thuis gemiddeld 33,4 kg eten per persoon in 2022. Ten opzichte van 2015 is de verspilling met 23% afgenomen, maar de daling stagneert.

Brits onderzoek toont aan dat mensen geld besparen met risicovolle acties

Brits onderzoek toont aan dat mensen geld besparen met risicovolle...

De Food Standards Agency in Groot-Brittannië onderzocht in december 2022 opnieuw of het gedrag van consumenten veranderd is na de alarmerende constateringen van november 2022.

Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'

Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'

Bijna twee derde van de vegaburgers bevat meer zout dan het Voedingscentrum aanraadt. Ook de hoeveelheid eiwit en ijzer is bij het grootste deel van de burgers onvolwaardig vergeleken met de voedingsrichtlijnen.

'NAPV moet uitgebreid worden naar out-of-home en kant-en-klaar aanbod'

'NAPV moet uitgebreid worden naar out-of-home en kant-en-klaar aanbod'

Het NAPV moet de samenstelling van bewerkte voedingsmiddelen verbeteren, zowel voor thuisconsumptie als consumptie buitenshuis. De vraag is of de criteria voor bewerkte producten in de winkels ook toepasbaar zijn op het out-of-home aanbod. Of moeten er aparte criteria opgesteld worden? "Maatwerk is een belangrijker voorwaarde."

VMT Summerclass QA 7: Zo houd je voedsel virusvrij

VMT Summerclass QA 7: Zo houd je voedsel virusvrij

Voedselinfecties door virussen komen vaker voor dan men denkt. Alleen al in Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen ziek van norovirussen. Maar ook Hepatitis A en E en rotavirussen zijn bekende voedselpathogenen. Hoe houd je voedsel virusvrij? Leer het in deze VMT Summerclass.