Industriële voedselverspilling is vaak onnodig

Industriële voedselverspilling is vaak onnodig

KENNISPARTNER - Een groot deel van de industriële voedselverspilling kent vier bekende oorzaken. Petra Vader - projectengineer bij Synergo - is van mening dat verspilling vaak onnodig is en dat bewustwording noodzakelijk is. Het verwaarden van reststromen kan verspilling verminderen.

Duurzaam energiegebruik niet altijd duur

Duurzaam energiegebruik niet altijd duur

KENNISPARTNER - De wereldbevolking groeit ieder jaar aanzienlijk. Dat betekent dat ook voedselproductiebedrijven groeien. Tegelijkertijd kan de aarde het niet aan om zo exorbitant belast te worden als nu het geval is. Sterker nog: de huidige belasting begint zijn tol al te eisen. Productiebedrijven moeten meer dan ooit hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat de 'footprint' van voedselproductie geminimaliseerd wordt.

Meer werk met minder mensen door procesautomatisering

Meer werk met minder mensen door procesautomatisering

KENNISPARTNER - Dat het lastig is om technische professionals te vinden is inmiddels geen nieuws meer. Werkgevers in de technische sector vissen allemaal in dezelfde, vaak kleine vijver. Volgens de ROVC TechBarometer was dit afgelopen jaar zelfs de grootste ergernis van bedrijven.

'Kloof industriële veiligheid tussen multinationals en mkb dreigt'

'Kloof industriële veiligheid tussen multinationals en mkb dreigt'

KENNISPARTNER- Industriële veiligheid is dynamisch. Met grote regelmaat wordt wet- en regelgeving gewijzigd of worden nieuwe richtlijnen geïntroduceerd. En juist daar ontstaat een kloof tussen de grote multinationals en de middelkleine bedrijven. Veiligheidsadviseurs Mariëlla Buijze en Bert van Liere van Synergo Consultancy worden hier dagelijks mee geconfronteerd.