VMT Summerclass R&D 8: Wat zijn de bottlenecks bij de ontwikkeling van vleesvervangers? Duurzaamheid of smaak?

VMT Summerclass R&D 8: Wat zijn de bottlenecks bij de ontwikkeling...

Vleesvervangers zijn de afgelopen paar jaar flink in populariteit gestegen. Daarmee is ook de kwaliteit en variatie toegenomen. Tegelijkertijd stellen consument en retailer hogere eisen aan deze producten. Wat is het belangrijkste bij de ontwikkeling van vleesvervangers? Duurzaamheid of smaak? Leer meer in deze VMT Summerclass R&D.

Jasmin Buijs, advocaat bij Axon Advocaten (links) en Agnieszka van Batavia, Packaging Sustainability and Regulatory Advisor bij The LCA Centre (rechts) vertellen tijdens de Food Future Update aan dagvoorzitter Sarah Arayess van Say Legal over milieuclaims.

VMT Summerclass R&D 6: Milieuclaim maken? Maak je niet schuldig aan...

Wat is een milieuclaim precies? Welke milieuclaims mogen op producten vermeld worden? Hoe voorkom je misleiding bij milieuclaims? En wat zijn de 7 zonden van greenwashing? Leer meer over dit onderwerp in deze VMT Summerclass R&D.

Bedrijven die logo Kijk, ruik, proef-logo op verpakking plaatsen

VMT Summerclass R&D 7: hoe ga je om met de spanningsvelden rondom THT...

Wat zijn de spanningsvelden rondom het gebruik van THT en TGT? Hoe weet je als voedingsproducent of je THT of TGT moet gebruiken? En hoe ziet het nieuwe label eruit om verspilling tegen te gaan? Leer meer over dit onderwerp in deze VMT Summerclass R&D.

Alphitobius diaperinus larva oftewel kleine meelworm

VMT Summerclass R&D 5: Leidt groen licht van EFSA tot meer...

Uit onderzoek blijkt dat 47% van de Nederlanders is bereid om voedingsmiddelen te eten op basis van insecteneiwitten. 80% van de Nederlanders vindt dat voedingsproducenten meer insecten in hun producten moeten verwerken. Wat betekent dit voor producenten van insectenproducten? Durven consumenten insecten vaker op het menu te plaatsen? Leer meer over dit onderwerp in deze VMT Summerclass R&D.

Carolyn Steel: 'Goedkoop voedsel bestaat niet'

VMT Summerclass R&D 4: de invloed van crises op het huidige...

Bestaat goedkoop eten eigenlijk wel? Waarom verspillen we in het Westen meer dan in andere delen van de wereld? Hoe zouden voedselproducenten anders met voedsel kunnen omgaan? Wat voor langdurige effecten heeft de coronapandemie op de voedselproductie en -consumptie? Leer meer over dit onderwerp in deze VMT Summerclass R&D.

Hoe sluiten de Nutri-Score en Eco-Score aan bij het Europese aankomende wetgevingsbeleid?

VMT Summerclass R&D 3: Het tijdperk van 'nudging'; hoe staat het met...

Wat is de stand van zaken op gebied van de Nutri-Score en de Eco-Score? Hoe gaan producenten en retailers om met implementatie van de voedselkeuzelogo's? En welke Europese wetgeving komt eraan op gebied van Front-of-Pack labels op levensmiddelen? Leer meer over dit onderwerp in deze VMT Summerclass R&D.

VMT Summerclass R&D 2: zijn plantaardige kaasalternatieven  klimaatpositief en lekker?

VMT Summerclass R&D 2: zijn plantaardige kaasalternatieven...

Na vleesvervangers zijn plantaardige alternatieven voor kaas bezig met een opmars. In de schappen zijn steeds meer van deze producten te vinden. Maar hoe lastig is het om een plantaardige variant te maken van alle mogelijke kazen? En hoe gezond en duurzaam zijn ze? Leer meer over dit onderwerp in deze VMT Summerclass R&D.

VMT Summerclass R&D 1: Dit is nodig om reststromen goed en duurzaam in te zetten

VMT Summerclass R&D 1: Dit is nodig om reststromen goed en duurzaam...

Voedselverspilling tegengaan past bij het duurzaamheidsgevoel van met name jongere generaties. Veel startups richten zich daarom op de ontwikkeling van producten uit reststromen. Met drie van deze bedrijven Krush (granola), Sunt (bananenbrood) en Falafval (falafel) sprak VMT over specifieke obstakels in deze sector. Leer meer over dit onderwerp in deze VMT Summerclass R&D.

8 VMT Summerclasses R&D: van Nutri-Score tot reststromen

8 VMT Summerclasses R&D: van Nutri-Score tot reststromen

De zomer is een goed moment om je kennis bij te spijkeren. Misleiding bij milieuclaims voorkomen? Een lekkere en duurzame plantaardige kaas maken? Of insecten verwerken in voeding? Leer meer over deze en meer onderwerpen in de VMT Summerclasses R&D. VMT zet een aantal voor R&D'ers relevante video-colleges voor je op een rij.