5 tips van doorgewinterde professionals voor nieuwe kwaliteitsmanagers

5 tips van doorgewinterde professionals voor nieuwe kwaliteitsmanagers

In het Quality Assurance Magazine verscheen een artikel over kwaliteitsmanagers en professionals in de Verenigde Staten die grote invloed hebben gehad op de vooruitgang die is geboekt op het terrein van voedselveiligheid.

3 tips om het preventieve werk niet te laten overschaduwen door brandjes blussen

3 tips om het preventieve werk niet te laten overschaduwen door...

Iedere keer als er een crisis is op het gebied van voedselveiligheid, geven medewerkers van een bedrijf hier prioriteit aan. Iedere andere werkzaamheid wordt (tijdelijk) neergelegd en men werkt aan het bezweren van de crisis. Lees in dit artikel hoe andere belangrijke werkzaamheden niet ondersneeuwen.

Pandemiemaatregelen probaat ter preventie van voedselinfecties

Pandemiemaatregelen probaat ter preventie van voedselinfecties

In het laatste 'One Health Report' van de European Food Safety Authority (EFSA) van december 2021, staat dat er in 2020 in Europa een opmerkelijke daling was in gerapporteerde voedselinfecties en -vergiftigingen. Het gaat om een daling van tussen de 7 en 53%, afhankelijk van de pathogeen. Die afname is ook te zien in Nederland en België en is het rechtstreekse gevolg van maatregelen in verband met de coronapandemie.

4 tips voor meer grip op voedselfrauderisico's

4 tips voor meer grip op voedselfrauderisico's

KENNISPARTNER - Waar geld in omgaat, zijn helaas vaak ook minder integere profiteurs actief. Ook als het om voeding gaat. Als trader, producent of retailer wil je graag grip op de keten en een eerlijk product van goede kwaliteit leveren. Maar weet je zeker dat geen van je leveranciers ooit een grondstof of product heeft verkocht met goedkopere ingrediënten dan was afgesproken? Voedselfraude-expert Hans van der Moolen van Eurofins deelt alles wat je moet weten om de frauderisico's te beheersen.

Nationaal Preventieakkoord: dit is er tot nu toe van terecht gekomen

Nationaal Preventieakkoord: dit is er tot nu toe van terecht gekomen

Bijna de helft van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord zijn in 2020 niet gehaald. Bij een aantal onderdelen krijgt corona de schuld. In dit artikel zet VMT de doelen die de voedingsindustrie aangaan op een rij.

Bernd van der Meulen (foto: Purabi Bose)

'Voeding en weerstand is grote blinde vlek in Nederlandse...

Het belang van gezonde voeding en weerstand is totaal ondergesneeuwd in het coronabeleid. "Terwijl iedere persconferentie van Mark Rutte ermee zou moeten beginnen", stelt professor levensmiddelenrecht Bernd van der Meulen. In deze VMT to go-podcast en opinie legt hij uit wat er anders moet in de bestrijding van de pandemie.