Studenten oefenen met echte productielijn: 'Eerst ervaren, dan leren'

Studenten oefenen met echte productielijn: 'Eerst ervaren, dan leren'

Friesland is onmiskenbaar dé zuivelprovincie van Nederland. De regio onderscheidt zich door een hoog niveau van kennis en innovatie in de voedingssector. Bedrijfsleven en onderwijs gaan hand in hand met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Nordwin College en Friesland College in Leeuwarden richten zich onder meer op MBO-opleidingen in de levensmiddelentechnologie. De moderne FMS (Flexible Manufacturing System)-trainingsopstelling van SMC is een belangrijke schakel om studenten zowel praktijkgericht als onderzoekend te laten leren.

Technopolis en Food at Work schotelen scholen online lezingenreeks...

Scholen kunnen vanaf nu online op de website van Technopolis de lezingenreeks Food for the Future volgen. De reeks kwam tot stand in samenwerking met Food at Work, een initiatief van Fevia en Alimento.

Scholen in actie tegen voedselverlies

Op vrijdag 27 november gaan scholen uit het basis- en secundair onderwijs de strijd aan met voedselverlies. Zij geven daarmee gevolg aan de oproep van 'MOS - duurzame scholen, straffe scholen' om deel te nemen aan #MissieMinder, een nieuwe actiedag voor scholen.

VIVES Roeselare en Ter Groene Poorte Brugge werken samen

VIVES Roeselare en Ter Groene Poorte uit Brugge gaan vanaf dit academiejaar samenwerken. Voorop staat studenten voor te bereiden op de voedingsindustrie.

Studenten Vives in finale Vlajo's Small Business Project 2020

Zes bachelor studenten agro- en biotechnologie van Vives ontwikkelden als studentenproject hondenkoekjes die draf en larven van de zwarte wapenvlieg bevatten.

Vlaamse universiteiten geven alle lessen uitsluitend digitaal

De vijf Vlaamse universiteiten, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en de Katholieke Universiteit Leuven, beslisten samen om tot op het eind van dit academiejaar alle lessen uitsluitend digitaal te geven.