Het fermentatielab van NIZO. Fotocredit: NIZOVoor abonnees
Voor abonnees
Fermentatie

Voor abonnees Plantaardige eiwitten zonder bijsmaak? Biopurificatie en fermentatie...

Plantaardige producten vormen een industrie waar miljarden in omgaan en deze markt blijft groeien. Een drempel is de bijsmaak van plantaardige eiwitten. NIZO onderzoekt of technologieën als biopurificatie en fermentatie voor een betere smaak zorgen.

plantaardige eiwitten

Erwteneiwit meest populair in productintroducties, rijst en favaboon...

Het aantal productintroducties met erwteneiwit blijft groeien, maar andere eiwitten zoals van rijst en de favaboon komen ook steeds vaker voor.

plantaardige eiwitten

MycoTechnology krijgt novel foods-goedkeuring voor gefermenteerd...

Het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology kreeg van de Europese Commissie een novel foods goedkeuring voor FermentIQ MLL en PTP. Dit zijn mixen van erwten- en rijsteiwit geur- en smaakloos gemaakt met een gepatenteerde fermentatietechnologie gebruikmakend van het mycelium van shiitakepaddenstoelen.

Ingrediënt & Product

Nieuwe plantaardige eiwitten, wat is de potentie?

Eiwitten uit soja, tarwe en erwt zijn populair in vleesvervangers en plantaardige dranken. Is er ruimte voor nieuwe eiwitten? Welke hebben potentie? In dit artikel bekijken we een paar opkomende eiwitten.

Ingrediënt & Product

FrieslandCampina Ingredients ziet potentie in erwten- en tuinbooneiwit

FrieslandCampina Ingredients introduceerde eind 2021 twee plantaardige eiwitisolaten, ontwikkeld voor gebruik in een shake, drankje en eiwitreep. "Voor ons is deze ontwikkeling logisch. We zijn een eiwitexpert en volgen de marktontwikkelingen."

Ingrediënt & Product

GoodMills Innovation komt naar Nederland, richt zich ook op...

GoodMills Innovation (GMI) specialist in graanverdelingen en een zelfstandige dochteronderneming van de GoodMills Group richt de pijlen op Nederland en komt met een reeks eiwitten op basis van granen en peulvruchten.