De toekomst van blockchain

De toekomst van blockchain

KENNISPARTNER (BLOG) - Blockchain is een technologie met een grote impact op de voedingsmiddelenindustrie, daar zijn veel partijen het over eens. De stap om werkelijk over te gaan op gebruik van de technologie wordt echter nog niet veel genomen. Hoe kan het wel werken? Een blog van Maarten Cordenier, senior consultant bij Delaware.

Een betere biefstuk op je bord via de blockchain

Een betere biefstuk op je bord via de blockchain

Consumenten willen meer dan ooit weten wát ze eten. Waar komt dat stukje vlees vandaan? Zitten er toegevoegde hormonen in? En onder welke omstandigheden heeft het dier geleefd? Blockchain helpt om die honger naar antwoorden te stillen. Hoog tijd dus om deze veelbelovende technologie gemeengoed te maken in de sector. Maar hoe pakken we dat aan?

Agristo wil op elk moment productie en verkoop aardappelproducten voorspellen

Agristo wil op elk moment productie en verkoop aardappelproducten...

"Werken met aardappelen is al een uitdaging op zich", getuigt Carmen Wallays, supply chain director van Agristo. Om de recente expansie van het bedrijf te ondersteunen, onderneemt het aardappelverwerkingsbedrijf sinds enkele jaren met de hulp van de tool delaware een professionaliseringtraject.

Column: ik los het wereldvoedselprobleem op

Column: ik los het wereldvoedselprobleem op

Als ik op een feestje vertel dat ik ontzettend geïnteresseerd ben in innovaties op het gebied van voedsel en voedselproductie, word ik niet altijd even begripvol aangekeken. "Jij doet toch iets met IT? Wat heeft IT nou met innovatie en eten te maken?", hoor je dan. Het antwoord is helder. Dat heeft alles met elkaar te maken.