19-03 | Webinar: Hoe stel je haalbare Science-Based Targets (CO2-doelen) op voor retaiklanten?

19-03 | Webinar: Hoe stel je haalbare Science-Based Targets (CO2-doelen) op voor retaiklanten?

Moet jij Science-Based Targets (CO₂-reductiedoelen) opstellen voor retailklanten zoals Albert Heijn, Lidl of Jumbo? Dan loop je ongetwijfeld tegen vragen aan: Hoelang duurt een SBTi-proces? Welke data heb je nodig? Hoe pak je je daadwerkelijke CO₂ reductie aan? Wat zijn de consequenties als je doelen niet haalt? Tijdens dit webinar krijg je een helder stappenplan met praktische handvatten om operationeel haalbare Science-Based Targets te stellen en te halen.

Waarom deelnemen?

Steeds meer retailers eisen dat hun toeleveranciers Science-Based Targets indienen als onderdeel van hun eigen klimaatbeleid. Veel voedselleveranciers moeten hiervoor nog een extra target leveren volgens de FLAG aanpak. Hoe zorg je ervoor dat deze doelen uitvoerbaar zijn, maar ook bijdragen aan een lange duurzaamheidsrelatie?

Factor Delta geeft inzicht in:

  • Het praktisch SBTi-stappenplan: hoe verloopt het proces en welke tijd moet je ervoor uittrekken?
  • Benodigde data: welke gegevens zijn nodig en hoe kom je eraan? (+ praktijkvoorbeelden)
  • Haalbare doelstellingen: hoe stel je CO₂-reductiedoelen en maatregelen op die realistisch zijn?
  • FLAG-aanpak voor agrarische toeleveranciers: wanneer geldt deze extra target en wat betekent dit voor jou?

De sessie wordt afgesloten met een uitgebreide Q&A, waarin de meest voorkomende vragen uit de industrie worden besproken en unieke SBTi vooruitzichten van grote retailers worden gedeeld.

Sprekers:

  • Max van Bree, Duurzaamheid- en SBTi specialist Levensmiddelen, Factor Delta
  • Annie Alting, Duurzaamheid- en Kwaliteitsspecialist Levensmiddelen, Factor Delta

Praktische informatie

Duur: ± 50 minuten (incl. 20 minuten Q&A)

Datum: 19/3/2025

Tijd: 11:00-12:00 CET

Locatie: Online via Microsoft Teams

Meld je nu aan! Kun je er niet live bij zijn? Schrijf je in en ontvang de opname en samenvatting. Geef jouw SBTi vragen voor Factor Delta’s specialisten door in het inschrijvingsformulier.

Ceo Robert van Ballengooien van Van Loon Group. Foto Bert Jansen
hybride

Ceo Van Loon Group: 'Geen toekomst vleesvervangers, wel voor hybride'

Volgens ceo Robert van Ballegooijen (59) van Van Loon Group is het vrijwel onmogelijk voor supermarkten om de doelen van de eiwittransitie te behalen in 2030. Bovendien brengt het inzetten van vleesvervangers of het stoppen met vleesreclames, zoals Jumbo deed, deze transitie niet dichterbij, stelt Van Ballegooijen in gesprek met Distrifood. Meer tijd en andere oplossingen zijn nodig.

Alternatief voor zuivel

Zal lokale soja yoghurteters over de streep trekken? Jumbo en De...

De Nieuwe Melkboer ontwikkelde een plantaardige yoghurtvariatie waarin ze onder andere de hele - in Nederland geteelde- sojaboon gebruiken. Jumbo legt het in meer dan 300 winkels in de schappen onder het huismerk Jumbo met het label 'Direct van de Boerderij'. Dit product raakt alle trends aan: lekker, Nutri-Score A, eiwit- en vezelrijk en lokaal geproduceerd. Hoe dat tot stand is gekomen, vertelt Menno Wigtman van Jumbo aan VMT. En Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer vertelt over de productontwikkeling.

Kweekopstelling van waterlinzen bij Aeres Hogeschool Dronten
Waterlinzen

Yoghurt met waterlinzen? Consortium onderzoekt de mogelijkheden

Een consortium heeft de afgelopen twee jaar uiteenlopende hobbels genomen om waterlinzen aan onze voedingsketen toe te voegen; ontkleuren, drogen en op grote schaal produceren. Met de goedkeuring door EFSA zijn er nu stappen mogelijk en ligt er een kans voor producent en consument.

Duurzame productie

Deze vier Belgische foodbedrijven zijn gekroond tot 'Factory of the...

Tijdens de elfde editie van awardceremonie 'Factory of the Future' selecteerde de jury 11 bedrijven voor de titel waarvan 4 voedingsbedrijven. De titel is bestemd voor de meest toekomstbestendige Belgische fabrieken.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.