18/9/2024 en 25/9/2024 | VMT webinar 'Dealen met MOAH en MOSH' 

18/9/2024 en 25/9/2024 | VMT webinar 'Dealen met MOAH en MOSH' 

MOAH en MOSH vormen een groeiende uitdaging voor de voedingsindustrie. Want hoe moet de voedingsindustrie nou omgaan met de nieuwe actielimieten die de NVWA sinds 1 januari hanteert terwijl er nieuwe Europese regelgeving aan zit te komen? Op 18 september start een tweeluik webinar van VMT, met een vervolg op 25 september.

Het webinar is gratis bij te wonen en terug te kijken voor VMT abonnees. Tijdens deze webinars bespreken experts de huidige regelgeving, de recente ontwikkelingen in Europa, en de praktische aanpak van risicoanalyses door producenten. Met bijdragen van onder andere Veerle Vanheusden (DG Sante) en Irene Verheijen (Legaltree) zal er diep worden ingegaan op zowel de Europese als Nederlandse situatie. Het webinar biedt een unieke gelegenheid om vragen te stellen aan deskundigen en de laatste updates op het gebied van MOAH en MOSH te horen.

Sinds 1 januari hanteert de NVWA nieuwe handhavingscriteria op basis van actielimieten voor MOAH in levensmiddelen. Maar hoe moeten producenten hiermee omgaan en wat zijn de juridische en praktische implicaties?

Programma: 18 september 2024

  • 10:00 Opening door Willem Paul de Mooij (VMT)
  • 10:05 Europese ontwikkelingen – Veerle Vanheusden (DG Sante)
  • 10:30 Ervaringen in Nederland – Irene Verheijen (Legaltree)
  • 10:55 Q&A-sessie

Programma: 25 september 2024

  • 10:00 Opening en recap van editie #1
  • 10:05 Hoe voer je een risicoanalyse uit? (spreker nader bekend)
  • 10:20 Duitse inzichten en analytische mogelijkheden – Frank Schütt (GBA)
  • 10:50 Q&A-sessie

Mis deze kans niet om up-to-date informatie en inzichten te krijgen over de veranderende regelgeving rondom MOAH en MOSH. Meld je aan voor het webinar via deze link.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesExpert geeft 5 tips over 'bos van duurzaamheidswetten': 'Leg dit niet bij één persoon, maar bij een team'
  2. Zo bouwt PeelPioneers een nóg grotere schillenfabriek: 'Uiteindelijk mag niks meer in de verbrandingsoven verdwijnen'
  3. Geneesmiddel of voedingssupplement? Rechtbank Gelderland doet uitspraak
  4. R&D'er over ervaringen wetgeving: 'Ga niet over-reguleren waardoor alleen grote bedrijven overblijven'
  5. NVWA schorst erkenning slachthuis vanwege slechte hygiëne
  6. Circulaire verpakkingen in 2050? Volgens TNO hebben deze 2 strategieën de meeste potentie
  7. Gezond snacken, wat wil de consument? Zo spelen Amerikaanse snackproducenten in op trends
  8. Pesticidecocktails: zo ga je er in de praktijk mee om
  9. Food Future Event: met Meatable, Verstegen Spices&Sauces en Phycom praten over risico's nemen in productontwikkeling
  10. Voor abonneesGraatjes, schilletjes, botjes, hout, bederf en schimmel detecteren met hyperspectral imaging
  1. FSSC 22000 versie 6 krijgt GFSI-erkenning
  2. Productinnovaties augustus: vega parmezaanse kaas, vis- en kreeftsoep en plantaardig visassortiment
  3. Belgische recalls en waarschuwingen augustus: metaaldeeltjes kruidenmixen, bacterie gerookte eendenborst en ontbrekende allergenen brood
  4. Nederlandse recalls en waarschuwingen augustus: metaaldeeltjes Italiaanse kruiden, onvermeld allergeen grillworst en metaaldeeltjes kaaskoekjes
  5. Een op drie mensen weet keurmerk niet te onderscheiden van neplogo
  6. Voor abonneesSalmonella-uitbraak door kaas treft 70 mensen in Frankrijk
  7. 25/09/2024 - 26/09/2024 | Intrafood:24
  8. Quality Time met IJsbrand: Klooien met margarine en boter (video)
  9. Voor abonneesColumn: Hoge analysekosten NVWA, tijd voor kritische reflectie
  10. Zuivelsector slaat op trom: 'Wij zijn banenmotor van platteland'