18/9/2024 en 25/9/2024 | VMT webinar 'Dealen met MOAH en MOSH' 

18/9/2024 en 25/9/2024 | VMT webinar 'Dealen met MOAH en MOSH' 

MOAH en MOSH vormen een groeiende uitdaging voor de voedingsindustrie. Want hoe moet de voedingsindustrie nou omgaan met de nieuwe actielimieten die de NVWA sinds 1 januari hanteert terwijl er nieuwe Europese regelgeving aan zit te komen? Op 18 september start een tweeluik webinar van VMT, met een vervolg op 25 september.

Het webinar is gratis bij te wonen en terug te kijken voor VMT abonnees. Tijdens deze webinars bespreken experts de huidige regelgeving, de recente ontwikkelingen in Europa, en de praktische aanpak van risicoanalyses door producenten. Met bijdragen van onder andere Veerle Vanheusden (DG Sante) en Irene Verheijen (Legaltree) zal er diep worden ingegaan op zowel de Europese als Nederlandse situatie. Het webinar biedt een unieke gelegenheid om vragen te stellen aan deskundigen en de laatste updates op het gebied van MOAH en MOSH te horen.

Sinds 1 januari hanteert de NVWA nieuwe handhavingscriteria op basis van actielimieten voor MOAH in levensmiddelen. Maar hoe moeten producenten hiermee omgaan en wat zijn de juridische en praktische implicaties?

Programma: 18 september 2024

  • 10:00 Opening door Willem Paul de Mooij (VMT)
  • 10:05 Europese ontwikkelingen – Veerle Vanheusden (DG Sante)
  • 10:30 Ervaringen in Nederland – Irene Verheijen (Legaltree)
  • 10:55 Q&A-sessie

Programma: 25 september 2024

  • 10:00 Opening en recap van editie #1
  • 10:05 Hoe voer je een risicoanalyse uit? (spreker nader bekend)
  • 10:20 Duitse inzichten en analytische mogelijkheden – Frank Schütt (GBA)
  • 10:50 Q&A-sessie

Mis deze kans niet om up-to-date informatie en inzichten te krijgen over de veranderende regelgeving rondom MOAH en MOSH. Meld je aan voor het webinar via deze link.

Webinar terugkijken: Dealen met MOAH en MOSH #2

Webinar terugkijken: Dealen met MOAH en MOSH #2

De minerale oliën MOAH en MOSH vormen een lastig risico voor de voedingsindustrie. Sinds 1 januari handhaaft de NVWA anders op MOAH in levensmiddelen aan de hand van actielimieten. Maar hoe zit het nou precies? Bekijk hier deel 2 van het tweeluik VMT-webinar 'Dealen met MOAH en MOSH'.

Hoe zorg je ervoor dat normeisen niet eindigen als een 'papieren tijger'?

Hoe zorg je ervoor dat normeisen niet eindigen als een 'papieren...

Als bedrijf of organisatie is het waarborgen van de kwaliteit van je producten, processen en diensten een voortdurende prioriteit. Een goed opgezet kwaliteitssysteem is daarbij onmisbaar. Het actueel en relevant houden van dit systeem, zodat het aansluit bij de huidige bedrijfsprocessen, kan echter een uitdaging zijn. Hoe richt je het efficiënt en praktisch in, zonder onnodig veel tijd te verliezen aan randzaken? En hoe zorg je ervoor dat het kwaliteitssysteem blijvend voldoet aan de behoeften van jouw organisatie?

Webinar terugkijken: Dealen met MOAH en MOSH #1

Webinar terugkijken: Dealen met MOAH en MOSH #1

De minerale oliën MOAH en MOSH vormen een lastig risico voor de voedingsindustrie. Sinds 1 januari handhaaft de NVWA anders op MOAH in levensmiddelen aan de hand van actielimieten. Maar hoe zit het nou precies? Bekijk hier deel 1 van het tweeluik VMT-webinar 'Dealen met MOAH en MOSH'.

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van september: onvermeld allergeen kip kerrie maaltijd

Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van september:...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van september: onvermeld allergeen kip kerrie maaltijd, onvermeld allergeen kruidnoten en bami goreng met kipsaté.