18/9/2024 en 25/9/2024 | VMT webinar 'Dealen met MOAH en MOSH' 

18/9/2024 en 25/9/2024 | VMT webinar 'Dealen met MOAH en MOSH' 

MOAH en MOSH vormen een groeiende uitdaging voor de voedingsindustrie. Want hoe moet de voedingsindustrie nou omgaan met de nieuwe actielimieten die de NVWA sinds 1 januari hanteert terwijl er nieuwe Europese regelgeving aan zit te komen? Op 18 september start een tweeluik webinar van VMT, met een vervolg op 25 september.

Het webinar is gratis bij te wonen en terug te kijken voor VMT abonnees. Tijdens deze webinars bespreken experts de huidige regelgeving, de recente ontwikkelingen in Europa, en de praktische aanpak van risicoanalyses door producenten. Met bijdragen van onder andere Veerle Vanheusden (DG Sante) en Irene Verheijen (Legaltree) zal er diep worden ingegaan op zowel de Europese als Nederlandse situatie. Het webinar biedt een unieke gelegenheid om vragen te stellen aan deskundigen en de laatste updates op het gebied van MOAH en MOSH te horen.

Sinds 1 januari hanteert de NVWA nieuwe handhavingscriteria op basis van actielimieten voor MOAH in levensmiddelen. Maar hoe moeten producenten hiermee omgaan en wat zijn de juridische en praktische implicaties?

Programma: 18 september 2024

  • 10:00 Opening door Willem Paul de Mooij (VMT)
  • 10:05 Europese ontwikkelingen – Veerle Vanheusden (DG Sante)
  • 10:30 Ervaringen in Nederland – Irene Verheijen (Legaltree)
  • 10:55 Q&A-sessie

Programma: 25 september 2024

  • 10:00 Opening en recap van editie #1
  • 10:05 Hoe voer je een risicoanalyse uit? (spreker nader bekend)
  • 10:20 Duitse inzichten en analytische mogelijkheden – Frank Schütt (GBA)
  • 10:50 Q&A-sessie

Mis deze kans niet om up-to-date informatie en inzichten te krijgen over de veranderende regelgeving rondom MOAH en MOSH. Meld je aan voor het webinar via deze link.

Foto: Shutterstock

Dit is waarom er in januari strengere regels komen voor de verkoop...

De laatste jaren is rauwe melk populair onder consumenten die op zoek zijn naar natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Hoewel de voedselveiligheid van rauwe zuivelproducten in Nederland relatief goed is, blijft de consumptie ervan risicovol. Regels rondom verkoop worden daarom per 1 januari 2025 aangescherpt. Dit artikel zet het op een rij.

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Webapp voert DNA-sequencing uit en detecteert besmettingsbron

Besmetting in voedsel kan heel veel bronnen hebben. Doorgaans gaat het om een bacterie, maar waar komt die vandaan? Onderzoekers van de Hogeschool Leiden analyseren DNA daarvan en ontwierpen onder leiding van lector Astrid Heikema een webapp, waarmee bedrijven de bron van de besmetting kunnen detecteren.

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van onvoldoende verhitte kip

Kosten van campylobacteriose door de onbewuste consumptie van...

Onderzoekers hebben de kosten van campylobacter-infecties in Australië door besmette kip berekend. Wetenschappers kwantificeerden de kosten van ziektes die toe te schrijven zijn aan specifieke binnenlandse risicofactoren voor Campylobacter jejuni en Campylobacter coli.

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken 

Nieuw platform moet revolutie in bestrijden voedselfraude veroorzaken

Vanaf 1 januari 2025 kunnen voedingsprofessionals gebruik maken van het nieuwe fraudeplatform European Food Fraud Community of Practice (EFF-CoP). Het platform moet onderzoek stimuleren en een gemeenschap vormen voor professionals om voedselfraude tegen te gaan.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.