Tetra Pak komt met een nieuwe set oplossingen voor de voedingsindustrie om energie en water te reduceren.

Minder energie en water verbruiken? Pakket aan oplossingen kan helpen

Tetra Pak heeft voor voedingsmiddelenproducenten de 'Factory Sustainable Solutions', een aanpak die erop gericht is het gebruik van water, energie en Cleaning in Place (CIP) in de fabriek te optimaliseren.

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces...

Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de productontwikkelaar? Het Miso-instituut - opgericht door jonge Europese wetenschappers met interesse in fermentatie - wil de kennis over het misoproces in Europa vergroten; zowel bij de consument als bij de industrie. "Miso is een productieproces: een schimmelfermentatie gevolgd door een bioconversie."

Ron De Keersmaeker, director processing solutions & equipment bij Tetra Pak.Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Innoveren met voedingsmiddelen in poedervorm 'Een meer betrouwbaar...

Bij het verwerken van voeding in poedervorm dienen verschillende uitdagingen zich aan bij het produceren ervan. Of het nu gaat om poeders op basis van melk-, wei- of plantaardige ingrediënten, of gespecialiseerde voedingsmiddelen en dranken in poedervorm. Dan wil je dat voedselveiligheid, hygiëne, traceerbaarheid en omgang met allergenen waterdicht zijn.

Tetra Pak en Rockwell Automation gaan productie van kaas en poeders optimaliseren

Tetra Pak en Rockwell Automation gaan productie van kaas en poeders...

Tetra Pak en Rockwell Automation combineren proceskennis en automatisering om kwalitatief betere poeders energiezuiniger te produceren.

Kunststof en aluminium uit drankverpakking krijgt tweede levenVoor abonnees
Voor abonnees

Voor abonnees Kunststof en aluminium uit drankverpakking krijgt tweede leven

Startup Recon Polymers introduceert met steun van Tetra Pak een nieuwe technologie voor de recycling van de kunststof- en aluminiummix afkomstig van kartonnen drankverpakkingen. In dit artikel kom je erachter of PolyAl in de voedingsindustrie bruikbaar is.

Intelligente verpakkingen zorgen voor responsieve bevoorradingsketens

Intelligente verpakkingen en artificiële intelligentie bieden duidelijke perspectieven voor de uitdagingen van de voedingsbedrijven voor de nabije toekomst. Consumenten en producenten hechten immers steeds meer belang aan betrouwbare, duurzame, wendbare en transparante bevoorradingsketens en optimale product- en merkbelevingen.

Tetra Pak: 'Bedrijven koppelen milieu aan branding'

"Negen op de tien voedingsproducenten beseffen het belang van samenwerken binnen hun waardeketen voor het realiseren van de milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Ron De Keersmaeker, Beneluxdirecteur van Tetra Pak Processing Systems. "De voedingsindustrie kijkt in de productie vooral naar zo efficiënt mogelijke processen en recycleerbare of hernieuwbare verpakkingen." Recent onderzoek laat ook zien dat zeven op de tien bedrijven hun inspanningen op het vlak van milieu koppelen aan hun branding.

Foodverpakkingen vanaf 2020 biobased

Foodverpakkingen vanaf 2020 biobased

Veel drankenkartons voor dagverse producten bestaan over vijf tot tien jaar volledig uit hernieuwbare grondstoffen.

60 jaar Tetra Pak

De eerste kartonnen verpakking die het van oorsprong Zweedse verpakkingsbedrijf Tetra Pak in 1952 op de markt bracht, was de Tetra Classic. Deze piramidevormige verpakking, die opviel door het moderne design, was het startsein voor 60 jaar innovaties. Met meer dan 5.100 technologiepatenten voor het verpakken en verwerken van dranken en voedsel produceert het concern nu 167 miljard kartonnen verpakkingen per jaar.

Zweedse dominantie op Anuga FoodTec

Anuga FoodTec 2012 was het jaar van de terugkeer van verpakkingsgigant Tetra Pak. Met een beursoppervlak van 4.800 m2 vol noviteiten was het bedrijf prominent aanwezig.