Agrifood-bedrijven ondernemen samen actie tegen voedselverspilling

Agrifood-bedrijven ondernemen samen actie tegen voedselverspilling

Steeds meer bedrijven werken samen binnen het innovatiecentrum THREE SIXTY in Veghel om voedselverspilling tegen te gaan. Ook MVO Nederland zal vanuit Veghel werken aan hun food&agri-programma. Bij THREE SIXTY staat samenwerking centraal, om een vuist te bieden tegen voedselverspilling.

Bob Hutten van Verspillingsfabriek: 'Ook wij hebben fouten gemaakt'

Bob Hutten van Verspillingsfabriek: 'Ook wij hebben fouten gemaakt'

Geld verdienen met reststromen gaat met vallen en opstaan, ondervond Bob Hutten toen hij de Verspillingsfabriek in Veghel begon. Zijn initiatief is maar een klein radartje in het tegengaan van voedselverspilling. Om echt het verschil te maken, is een systeemverandering noodzakelijk, constateert Toine Timmermans van Wageningen Universiteit tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland.

Slagersbedrijf Bolscher introduceert hybride burger: helft vlees en...

Slagersbedrijf Bolscher komt tegemoet aan de groeiende groep mensen die minder vlees wil eten en meer groente. Onder andere voor deze 'flexitariërs' brengt het familiebedrijf in het najaar de hybride reeks 'Meat Your Veggies' op de markt: burgers met 50% groente en 50% vlees.

Vijf foodmanagers maken kans op titel 'MVO Manager van het jaar 2017'

Vijf foodmanagers maken kans op titel 'MVO Manager van het jaar 2017'

Vijf managers uit de foodsector zijn genomineerd voor de titel 'MVO- manager van het jaar 2017'.

Anti-verspillingsideeën welkom voor bijeenkomst over voedselverspilling

Anti-verspillingsideeën welkom voor bijeenkomst over...

MVO Nederland en Wageningen Academy zoeken briljante anti-verspillingsideeën om deze te pitchen op de door hen georganiseerde bijeenkomst 'van food waste naar food profit' op 29 juni aanstaande.

'Dosis bezieling essentieel bij duurzaam beleid'

'Dosis bezieling essentieel bij duurzaam beleid'

Er hangen nog veel negatieve connotaties aan verduurzaming. Verduurzaming biedt kansen ("groen is poen"), maar verandering is lastig en de stap naar business-as-usual snel gezet. Om duurzaam beleid vol te houden is daarom veel bezieling nodig. Dit kwam naar voren op de netwerkbijeenkomst Agrifood futureproof van MVO Nederland.