Overzicht: acrylamide in deze producten beperken door bereidingswijze
De procescontaminant acrylamide die ontstaat bij verhitting verschilt per productcategorie behoorlijk in gehalte. Dit artikel maakt de invloed van...
De procescontaminant acrylamide die ontstaat bij verhitting verschilt per productcategorie behoorlijk in gehalte. Dit artikel maakt de invloed van...
Blootstelling aan bisfenol A (BPA) via voeding is een gezondheidsrisico voor consumenten van alle leeftijden. Dat concluderen EFSA-wetenschappers in...
In Denemarken is in biologische eierdooiers PFAS gevonden. De stoffen worden hoogstwaarschijnlijk overgedragen via vismeel, dat in voer voor de...
Drinkwater, vis, eieren, vlees maar ook groentes. Allemaal zaken die we op min of meer dagelijkse basis tot ons nemen, maar die ook een bron kunnen...
De NVWA heeft dit jaar voor het eerst in hun jaarlijkse onderzoek naar chemische contaminanten in productiegebieden voor tweekleppige weekdieren naar...
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om melamine kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt, niet meer...
De ondernemers die in 2017 de pluimveesector in een diepe crisis stortten door stallen schoon te maken met het verboden middel fipronil, zijn...
De European Food Safety Association (EFSA) heeft haar database OpenFoodBox verder uitgebreid. Hierin zijn chemische risico's makkelijk op te zoeken.
Verpakkingen van levensmiddelen bevatten schadelijke chemicaliën. Deze worden niet voldoende gesignaleerd met de huidige wetenschappelijke kennis....
Caldic B.V. heeft de overname van DCM Asia aangekondigd. Dit is een distributeur van speciale chemicaliën in Maleisië. Met deze overname hoopt Caldic...