Webinar tweeluik: Zo dealt de foodindustrie met MOAH en MOSH

Webinar tweeluik: Zo dealt de foodindustrie met MOAH en MOSH

Hoe moet de voedingsindustrie nou omgaan met de nieuwe actielimieten die de NVWA sinds 1 januari op MOAH hanteert terwijl er nieuwe Europese regelgeving voor MOAH en MOSH aan zit te komen? Op 18 september start een tweeluik webinar van VMT, met een vervolg op 25 september.

Het webinar is gratis bij te wonen en terug te kijken voor VMT abonnees. Meld je hier aan. Tijdens deze webinars bespreken experts de huidige regelgeving, de recente ontwikkelingen in Europa, en de praktische aanpak van risicoanalyses door producenten. Met bijdragen van onder andere Veerle Vanheusden (DG Sante), Irene Verheijen (Legaltree), Marchel Snieder (SD Guthrie International Zwijndrecht Refinery en Michelle de Lepper (Partner in Voedselveiligheid) zal er diep worden ingegaan op zowel de Europese als Nederlandse situatie.

Sinds 1 januari hanteert de NVWA nieuwe handhavingscriteria op basis van actielimieten voor MOAH in levensmiddelen. Maar hoe moeten producenten hiermee omgaan en wat zijn de juridische en praktische implicaties? Het webinar biedt een unieke gelegenheid om vragen te stellen aan deskundigen en de laatste updates op het gebied van MOAH en MOSH te horen.

Programma: 18 september 2024

  • 10:00 Opening door Willem Paul de Mooij (VMT)
  • 10:05 Europese ontwikkelingen – Veerle Vanheusden (DG Sante)
  • 10:30 Ervaringen in Nederland – Irene Verheijen (Legaltree)
  • 10:45 Praktijkervaringen voedselindustrie - Michelle de Lepper (Partner in Voedselveiligheid)
  • 10:55 Q&A-sessie

Programma: 25 september 2024

  • 10:00 Opening en recap van editie #1
  • 10:05 Hoe voer je een risicoanalyse uit? - Michelle de Lepper (Partner in Voedselveiligheid)
  • 10:20 Duitse inzichten en analytische mogelijkheden – Frank Schütt (GBA)
  • 10:40 Hoe SD Guthrie International Zwijndrecht Refinery MOAH en MOSH onder controle kreeg - Marchel Snieder (SD Guthrie International Zwijndrecht Refinery)
  • 10:50 Q&A-sessie

Mis deze kans niet om up-to-date informatie en inzichten te krijgen over de veranderende regelgeving rondom MOAH en MOSH. Meld je aan voor het webinar via deze link.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

foto: shutterstock

RCC: Tefal misleidt over 'voedselveilige pannen' met PFAS

Tefal misleidt consumenten over de antiaanbaklaag op hun pannen, zo concludeert de Reclame Code Commissie (RCC). Volgens Tefal zijn de pannen '100%...

Foto: Food Safety News

Meer dan 150 patiënten in dodelijke uitbraak door microdosingproducten

Er komen steeds meer patiënten bij in een uitbraak van ziekten die te wijten zijn aan consumptie van microdosingproducten van het merk Diamond...

Foto: screenshot Animal Rights

Voedselfraude? NVWA doet inval bij eendenslachterij

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdagmiddag doorzoekingen gedaan bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in het Gelderse...

De paradox van gen Z: van shoppen bij Primark tot havermelkcappuccino on the go (podcast)

De paradox van gen Z: van shoppen bij Primark tot havermelkcappuccino...

Ariane van Mancius van NowNewNext kijkt niet naar de harde grenzen tussen de generaties, maar vooral naar de drijfveren. Daar zit een overlap in,...

Foto: Pixabay

Appelsap teruggeroepen vanwege arseen

In de Verenigde Staten is een grootschalige recall van appelsap gaande. Het product zou anorganisch arseen bevatten.

Voedselverspilling in supermarkt neemt steeds verder af

Voedselverspilling in supermarkt neemt steeds verder af

De voedselverspilling van Nederlandse supermarkten is vorig jaar verder gedaald. Van de totale inkoop door supermarkten kwam 0,89 procent vorig jaar...

Foto: Pixabay

Milkshakes in verzorgingshuizen besmet met Yersinia

In Australië hebben wetenschappers ontdekt dat een besmet ingrediënt in milkshakes waarschijnlijk de oorzaak is van een uitbraak van Yersinia in een...

Beeld: Shutterstock

Gaat duurzaamheid hand in hand met voedselveiligheid en kwaliteit?...

Voedselproducenten krijgen meer en meer te maken met het thema duurzaamheid. Hoe kunnen bedrijven dit thema het beste aanpakken? En in hoeverre gaat...