VMT 2 (2024): Ontwikkeling standaarden
De wereld van voedselveiligheidsstandaarden en certificeringen staat niet stil. De scope van deze standaarden lijkt breder te worden; steeds vaker...
De wereld van voedselveiligheidsstandaarden en certificeringen staat niet stil. De scope van deze standaarden lijkt breder te worden; steeds vaker...
Fermentatie wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral als smaakmaker, maar met precisiefermentatie zijn ook zuiveleiwitten te produceren....
Hoe kijken we terug op 2023 en wat wordt trendy in 2024? In dit laatste nummer van 2023 voorspellen branchegenoten, markt- onderzoekers en...
Van algen tot witte bonen: er is meer aandacht voor alternatieve ingrediënten voor plantaardige producten zoals vleesvervangers.
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor voedingsproducenten. Er komt steeds meer wetgeving op dit gebied. Wat zijn de bottlenecks op het gebied...
Reinigen en desinfecteren van de voedselfabriek is bittere noodzaak, maar er zijn veel zaken om op te letten. Hoe pak je het bestrijden van...
Reststromen hergebruiken voor food is complex. En het gaat niet alleen om het voedingsmiddel, het liefst moet ook de verpakking circulair. Hoe pakken...
In dit nummer meer over wat er komt kijken bij de etikettering van private label-producten. Ook informatie over het verschil in wetgeving voor...
Het managen van de voedselveiligheid gaat over het belang ervan, het naleven van de procedures en de rol die iedereen speelt bij het bewaken van de...
Suikerreductie is en blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Hoe pakken foodbedrijven dit aan? Wat zijn de mogelijkheden? In dit...